Головний тренер італійської “Роми” Даніеле Де Россі зробив порівняння між нещодавнім підписанням Артемом Довбиком та бельгійським нападником Ромелу Лукаку.

Чергова трансферна сага навколо Артема Довбика добігла кінця цього літа. Кілька тижнів тому було офіційно оголошено, що зірковий український форвард продовжить свою кар’єру в складі “Роми”.

За даними порталу Transfermarkt, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика за 30,5 млн євро. Також сам Довбик підписав контракт із італійською командою на 5 років.

Перехід Довбика до “Роми” породив порівняння Довбика з його колегою по позиції Ромелу Лукаку, який донедавна грав за італійський клуб. Футболісти схожі за своєю статурою та роллю на футбольному полі.

Напередодні Де Россі порівняв українського та бельгійського форвардів.

“За своїми характеристиками Довбик не дуже відрізняється від Лукаку. Досить швидкий форвард, який добре завершує атаки, використовує багато моментів і якісно грає на вільному просторі.

Думаю, вказівки для Артема будуть схожими, але ми поки що намагаємося його не завантажувати цим”, – цитує Де Россі “Український футбол” із посиланням на Corriere dello Sport.

Довбик може здійснити свій офіційний дебют за “Рому” в неділю, коли римський клуб зіграє матч 1-го туру Серії А проти “Кальярі”. Матч розпочнеться о 21:45 за київським часом.