Німецький півзахисник Ілкай Гюндоган офіційно знову став гравцем англійського “Манчестер Сіті”.

Після кількох днів чуток “Манчестер Сіті” офіційно підтвердив, що Гюндоган повернувся до чинного чемпіона АПЛ після річного перебування в “Барселоні”.

За даними порталу Transfermarkt, Гюндоган перейшов до “Манчестер Сіті” безкоштовно. Також відомо, що німецький футболіст підписав контракт терміном на 1 рік – до 30 червня 2025 року.

“Сім років у “Манчестер Сіті” були для мене часом повного задоволення, як на полі, так і поза ним. Я зростав як особистість і гравець, у мене склалися особливі стосунки з уболівальниками «Сіті», і я насолоджувався дивовижним успіхом. Це був винятковий період у моєму житті.

Мати можливість повернутися сюди дуже багато значить. Всім відомо, з якою повагою я ставлюся до Пепа – він найкращий менеджер у світі, і робота з ним щодня робить тебе кращим гравцем. Ти відчуваєш постійний виклик, що для будь-якого професіонала є саме тим, чого ти прагнеш. Я не можу дочекатися, коли знову почну з ним працювати.

І що я можу сказати про моїх товаришів по команді тут, у “Сіті”… вони футболісти світового класу. Я щиро радий, що маю можливість тренуватися і грати разом з ними.

Чесно кажучи, я не можу дочекатися, коли знову одягну футболку “Сіті”, – прокоментував новину Гюндоган.

Гюндоган виступав за “Манчестер Сіті” з 2016 по 2023 роки. Він зіграв у складі “містян” 304 матчі, в яких забив 60 голів та віддав 38 асистів. Також у доробку німця п’ять титулів чемпіона Англії, два Кубка Англії, чотири Кубка англійської ліги, два Суперкубка Англії та перемога в Лізі чемпіонів.

Як вільний агент Гюндоган приєднався до “Барселони” влітку 2023 року. Він зіграв у 51 матчі, в якому відзначився 5 голами та 14 асистами.

За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Ілкая Гюндогана становить 15 млн євро.