Зірковий уругвайський нападник Луїс Суарес прийняв рішення про завершення своєї кар’єри в складі національної збірної Уругваю.

Про це напередодні повідомив сам Суарес. Щоправда, Суарес закінчить свою кар’єру не одразу. Свій прощальний матч він зіграє у рамках відбору на чемпіонат світу-2026 проти Парагваю. Гра відбудеться в ніч на 7 вересня.

“В п’ятницю (за київським часом вже субота – прим.) буде мій останній матч за збірну. Я багато думав про це й аналізував, час настав.

Я йду зі спокійною душею, бо віддав збірній усе, що міг. Я ні про що не шкодую. Мене дуже тішить, що я роблю це за власним бажанням, а не через травми чи відсутність у складі.

Сподіваюся на велике святкування та перемогу команди, бо це все ще кваліфікація ЧС, на кону три очки, і ми повинні поставитися до цього серйозно”, – цитує Суареса Tribuna.com із посиланням на Федерацію футболу Уругваю.

Суарес дебютував за національну збірну Уругваю в лютому 2007 року. Він зіграв за свою збірну 142 матчі, в яких забив 69 голів та віддав 39 гольових передач.

У складі збірної Уругваю Луїс Суарес став переможцем Копа Америка в 2011 році.