Головний тренер донецького “Шахтаря” Марино Пушич поділився думками стосовно виступів команди в Лізі чемпіонів.

Виступи в єврокубках в останні сезони стали справжнім випробуванням для українських клубів. Причиною цьому стало повномасштабне вторгнення Росії, через яке представникам УПЛ доводиться грати всі свої єврокубкові матчі за кордоном.

Такі обставини створюють проблеми в логістиці та зменшують час на відновлення між матчами, яке є важливим для футболістів.

Після матчу 7-го туру УПЛ проти “Оболоні” (4:0) Пушич розповів про труднощі, з якими стикається “Шахтар”.

“Логістика дійсно забирає в нас дуже багато сил, і зараз у змаганні такого високого рівня, як Ліга чемпіонів, ми є єдиною командою, що має стикатися із подібними викликами, пов’язаними з переїздами та складною ситуацією з відомих причин. Звісно, це стосується також інших українських команд.

Щоразу ми витрачаємо близько 20 годин лише на дорогу, що, безумовно, позначається і на наших атакувальних якостях, і в цілому на свіжості у грі.

І саме тому я хотів би ще раз наголосити на тому, як я пишаюся своєю командою – тим, як вона викладається на полі, як гравці дійсно віддають усі сили в кожному матчі. І за це я щоразу не соромлюсь нагороджувати їх заслуженими компліментами”, – сказав Пушич.