Головний тренер київського “Динамо” Олександр Шовковський поділився думками щодо нового формату основного етапу Ліги Європи.

Як і в інших єврокубках, Ліга Європи в сезоні 2024/25 буде проводитися за новим форматом. Як і в Лізі чемпіонів, кожна команда зіграє вісім матчів проти різних суперників, а успіхи учасників будуть відзначатися в спільній турнірній таблиці.

Новий формат змагань викликав багато питань та критики у гравців та вболівальників.

Напередодні матчу 1-го туру проти “Лаціо” Шовковський розповів про своє ставлення до нового формату Ліги Європи.

“Загалом, це мій перший досвід виступів у європейських турнірах у якості головного тренера, тому я не знаю, як було в попередні рази. Але цей формат, безперечно, дуже цікавий, багато висловлювань уже було з цього приводу, в тому числі стосовно великих навантажень, які лягають на футболістів, які не лише захищають кольори своїх клубів, але й виступають за свої національні збірні. І ми вже маємо відголоски того, що цей графік дуже складний, і гравці просто не мають достатньо часу на відновлення.

До цього треба додати, що для нашої команди, так само й для скандинавських країн, цей формат є доволі незручним, тому що в січні команди ще не грають матчі у своїх національних чемпіонатах. Це теж дає додаткові навантаження й складнощі, також не потрібно забувати про проблеми, пов’язані з нашою логістикою у зв’язку з ситуацією, що відбувається в нашій країні.

Але при цьому дуже цікаво подивитися, як буде втілюватися в життя цей новий формат. Буде більше матчів проти команд, що сповідують різні стилі, й “Лаціо” – команда, що представляє одну з найсильніших ліг Європи, і бореться в ній за найвищі місця. У нинішньому сезоні римляни двічі виграли, двічі програли та одного разу зіграли внічию на внутрішній арені. Ми слідкуємо за їхніми виступами, і завтра очікуємо цікавий матч”, – сказав Шовковський.