Новини футболу

Шовковський дав оцінку новому формату Ліги Європи

Головний тренер київського “Динамо” Олександр Шовковський поділився думками щодо нового формату основного етапу Ліги Європи.

Як і в інших єврокубках, Ліга Європи в сезоні 2024/25 буде проводитися за новим форматом. Як і в Лізі чемпіонів, кожна команда зіграє вісім матчів проти різних суперників, а успіхи учасників будуть відзначатися в спільній турнірній таблиці.

Новий формат змагань викликав багато питань та критики у гравців та вболівальників.

Напередодні матчу 1-го туру проти “Лаціо” Шовковський розповів про своє ставлення до нового формату Ліги Європи.

“Загалом, це мій перший досвід виступів у європейських турнірах у якості головного тренера, тому я не знаю, як було в попередні рази. Але цей формат, безперечно, дуже цікавий, багато висловлювань уже було з цього приводу, в тому числі стосовно великих навантажень, які лягають на футболістів, які не лише захищають кольори своїх клубів, але й виступають за свої національні збірні. І ми вже маємо відголоски того, що цей графік дуже складний, і гравці просто не мають достатньо часу на відновлення.

До цього треба додати, що для нашої команди, так само й для скандинавських країн, цей формат є доволі незручним, тому що в січні команди ще не грають матчі у своїх національних чемпіонатах. Це теж дає додаткові навантаження й складнощі, також не потрібно забувати про проблеми, пов’язані з нашою логістикою у зв’язку з ситуацією, що відбувається в нашій країні.

Але при цьому дуже цікаво подивитися, як буде втілюватися в життя цей новий формат. Буде більше матчів проти команд, що сповідують різні стилі, й “Лаціо” – команда, що представляє одну з найсильніших ліг Європи, і бореться в ній за найвищі місця. У нинішньому сезоні римляни двічі виграли, двічі програли та одного разу зіграли внічию на внутрішній арені. Ми слідкуємо за їхніми виступами, і завтра очікуємо цікавий матч”, – сказав Шовковський.

antonio

Recent Posts

Флік: “Барселона погано грала проти Осасуни”

Головний тренер "Барселони" Ганс-Дітер Флік підбив підсумки матчу 8-го туру іспанської Ла Ліги проти "Осасуни".…

4 хв. ago

Артета відповів на гостру заяву від Гвардіоли

Головний тренер лондонського "Арсеналу" Мікель Артета прокоментував нещодавню заяву від керманича "Манчестер Сіті" Хосепа Гвардіоли.…

34 хв. ago

Лупашко прокоментував поразку Карпат від Полісся в УПЛ

Головний тренер львівських "Карпат" Владислав Лупашко поділився думками щодо поразки від житомирського "Полісся" в матчі…

12 години ago

Щенсний погодився перейти в Барселону

Зірковий польський воротар Войцех Щенсний дав згоду на свій перехід до "Барселони". Про це повідомляє…

22 години ago

Воротар збірної України пройшов перегляд у Челсі

Воротар юнацької збірної України U-19 Владислав Крапивцов успішно пройшов перегляд у лондонському "Челсі". Про це…

23 години ago

Береза розповів, якою є поточна ситуація з Дніпром-1

Почесний президент "Дніпра-1" Юрій Береза висловився стосовно поточного становища клубу. Цього літа історія "Дніпра-1" отримала…

24 години ago