Головний тренер лондонського “Арсеналу” Мікель Артета прокоментував нещодавню заяву від керманича “Манчестер Сіті” Хосепа Гвардіоли.

Після матчу 6-го туру АПЛ між “Манчестер Сіті” та “Арсеналом” (2:2) градус напруги між командами значно зріс. У мережі ширилося відео конфлікту нападник “містян” Ерлінга Голанда з Мікелем Артетою та Габріелем Жезусом.

Також відбувся конфлікт між головними тренерами команд. Спочатку Артета, який у минулому працював у “Манчестер Сіті”, заявив, що знає про брудні методи, які використовуються в клубі. Згодом Гвардіола попросив Артету пояснити, що він мав на увазі під цими слоами.

Напередодні Артета розповів, що він мав на увазі своєю заявою.

“Я можу повторити це дуже чітко, я люблю Пепа, я захоплювався ним з 10-річного віку. Я глибоко поважаю його, я дуже вдячний за все, що він зробив для мене і продовжує робити, і я вважаю його другом. Я люблю і поважаю всіх співробітників, тому що я працював з ними протягом чотирьох років, і коли я сказав, що знаю їх, я мав на увазі, що знаю, як важко вони працюють.

Я не бачив людини, яка б так старанно працювала, як Пеп, тренери та всі працівники цього футбольного клубу, який постійно перемагає, і причина того, що вони там є, полягає в тому, що вони продовжують підтримувати цей голод до перемог. Це саме те, чого я навчився і що я маю на увазі, тому це не може бути більш зрозумілим, ніж це.

Якщо хочете, я можу повторити, але якщо хтось хоче зашкодити стосункам, це не в моїх силах. Але це почуття глибоке, він знає це, персонал знає це, тому що я і сьогодні підтримую з ними стосунки, з правлінням, з власниками, з усіма. У спорті має бути воля до перемоги, вона є у них і у мене.

У нас вона точно є, бо ми ще не вигравали, але у них вона є, навіть якщо вони вигравали більше, ніж будь-хто інший тут. Ми повинні вчитися, і це повинно надихати нас, і це надихає мене, ось що я маю на увазі. Те, чого вони досягли, вражає, тому що вони мають такий менталітет, сподіваюся, це зрозуміло”, – сказав Артета.