Комерційний директор “Дніпра-1” В’ячеслав Фрідман розповів, чи отримає клуб фінансову вигоду від переходу Артема Довбика до італійської “Роми”.

В п’ятницю було офіційно оголошено, що Артем Довбик став новим гравцем італійської “Роми”. Після одного сезону в складі в “Жироні” він продовжить свою кар’єру в “Ромі”.

За інформацією авторитетного інсайдера Фабріціо Романо, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика 34 млн євро та ще 6 млн євро бонусів. Напередодні Фрідман повідомив, що “Дніпро-1” не отримає жодної копійки за трансфер Довбика.

Причиною цьому стало те, що під час переходу Довбика з “Дніпра-1” у “Жирону” український клуб захотів отримати певну суму одразу та відмовився від відсотків у майбутньому. Тим часом, данський “Мідтьюлланд”, якому належала частина прав на Довбика, отримає відсоток від продажу форварда.

“Нашою умовою продажу Довбика з “Дніпра-1” до “Жирони” було отримати всю суму одразу протягом п’яти днів, тому жодних бонусів і відсотків від подальшого трансферу не передбачено. Як і обумовлювалося, “Жирона” відразу перевела на наш рахунок шість мільйонів євро. Жодних подальших вигод від продажів Довбика “Дніпро-1” не має.

От у “Мідтьюлланда” були відсотки від наступного його продажу. Вони отримали близько півтора мільйона євро від трансферу Артема в “Жирону”, а решту було прописано бонусами від його наступного переходу – це близько 30%.

Я не рахую чужі гроші! У той момент у нас була тільки пропозиція від “Жирони”. Все! За рік до цього “Трабзонспор” пропонував 10 мільйонів доларів на двох, нам і “Мідтьюлланду”, але ми відмовилися. Коли надійшла пропозиція від Жирони, нам треба було терміново продавати Довбика.

Така у нас була домовленість з Артемом і його агентом, тому що він порядний хлопець і продовжив із нами контракт, щоб “Дніпро-1” міг заробити на його трансфері. Повірте, більше за Довбика “Дніпру-1” ніхто не давав, хоча ми билися із “Жироною” за 13-14 млн.

Чому ми не заклали відсоток від перепродажу? Це рулетка! А якби Довбик провалився в “Жироні”? Тоді прощавай, відсоток. Ніхто не знав, як Артем адаптується до Ла Ліги і нової країни. Ми прийняли рішення отримати все й одразу”, – сказав Фрідман сайту Sport-express.ua.