Головний тренер італійської “Роми” Даніеле Де Россі прокоментував нещодавнє підписання нападника національної збірної України Артема Довбика.

Чергова трансферна сага навколо Артема Довбика добігла кінця в п’ятницю. Саме в цей день було офіційно оголошено, що зірковий український форвард продовжить свою кар’єру в складі “Роми”.

За інформацією авторитетного інсайдера Фабріціо Романо, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика 34 млн євро та ще 6 млн євро бонусів. Також сам Довбик мав підписати контракт із італійською командою на 5 років.

Окрім того, Довбик уже встиг дебютувати за “Рому” в товариському матчі проти грецького “Олімпіакоса”.

Напередодні Де Россі повідомив, що важливу роль у досягнення домовленості з “Жироною” щодо трансферу Довбика зіграв президент “Роми” Ден Фрідкін.

“Це були важкі кілька тижнів на полі й в телефонних розмовах. Деякі підписання легше оформити, ніж інші. У випадку Довбика знадобилося втручання президента, який поставив себе на перше місце, щоб все вирішити. Я дякую йому.

Якби Фрідкін не став біля керма, переговори по Довбику не були б розблоковані. Деякі подібні випадки доводиться вирішувати керівництву, і ми щасливі та вдячні за це”.

Також Де Россі розповів про чесноти Довбика на футбольному полі, які в майбутньому мають допомогти “Ромі”.

“Нам потрібен був Довбик: сильний, який добре проявив себе в Ла Лізі. Ми щасливі, але він також повинен буде пристосуватися. Артем дуже добре проявив себе в команді.

Гравці, які прийшли сюди, всі дуже хотіли в “Рому”. Це було те, про що я просив. Не часто доводиться бачити людей, які відмовляються від грошей або більш іменитих команд, вони з розумом і серцем прийшли сюди”, – доповнив фахівець.