Колишній тренер із фізичної підготовки донецького “Шахтаря” Карло Ніколіні висловився про перехід українського нападника Артема Довбика до італійської “Роми”.

Чергова трансферна сага навколо Артема Довбика добігла кінця в п’ятницю. Саме в цей день було офіційно оголошено, що зірковий український форвард продовжить свою кар’єру в складі “Роми”.

За інформацією авторитетного інсайдера Фабріціо Романо, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика 34 млн євро та ще 6 млн євро бонусів. Також сам Довбик мав підписати контракт із італійською командою на 5 років.

Окрім того, Довбик уже встиг дебютувати за “Рому” в товариському матчі проти грецького “Олімпіакоса”.

Напередодні Ніколіні поділився враженнями від трансферу нападника національної збірної України.

«Усі, хто стежить за футболом, дізналися про Довбика два-три роки тому. Проблема з нами, італійцями, полягає у тому, що ми завжди чекаємо занадто багато підтверджень.

При цьому очевидно, що Довбик дуже хороший гравець. Якщо в “Ромі” Дібала і Суле зуміють з ним зігратися і зробити ті передачі, на які вони здатні, то “Рома” отримає відмінного фінішера в центрі нападу.

Ми говоримо про гравця, який дуже добре проявив себе в Іспанії, а це, як ми знаємо, не найпростіша ліга. Однак там більше уваги приділяється забиванню голів, а не їхній відсутності, тому у нападників є перевага.

Можливо Артему доведеться постати перед певними труднощами. Зокрема через те, що очікування від нього будуть дуже високі. Довбик не дитина, у нього, безумовно, є досвід, щоб впоратися з цим тиском.

20 голів за сезон? Думаю, що йому може бути важко досягти цих цифр відразу. Не стільки через його характеристики, скільки через те, що в Італії дуже важлива гра в обороні.

Це також залежить від того, як “Рома” розпочне сезон: якщо результати та ентузіазм прийдуть одразу, то він зможе це зробити», – сказав Ніколіні Tuttomercatoweb.