Нападник національної збірної України Артем Довбик розповів про подію, яка переконала його здійснити перехід до італійської “Роми”.

Чергова трансферна сага навколо Артема Довбика добігла кінця минулого тижня. Було офіційно оголошено, що зірковий український форвард продовжить свою кар’єру в складі “Роми”.

За інформацією авторитетного інсайдера Фабріціо Романо, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика 34 млн євро та ще 6 млн євро бонусів. Також сам Довбик мав підписати контракт із італійською командою на 5 років.

Окрім того, Довбик уже встиг дебютувати за “Рому” в товариському матчі проти грецького “Олімпіакоса”.

Напередодні Довбик розповів, що розмова з керівництвом клубу зіграла велику роль у прийняття рішення на користь “Роми”.

“Як я почуваюся? На даний момент я дуже щасливий, насправді. Але я знаю, що тут більше тиску, і на мене буде більше тиску. У “Роми” велика історія, це важливий клуб. У порівнянні з нею “Жирона” – маленький клуб. Але без тиску немає футболу.

Я говорив з Деном і Райаном Фрідкіним. Я ніколи не розмовляв з президентом перед трансфером. Все це переконало мене приїхати сюди. Я дуже хочу подякувати їм, я відчув велику довіру. Тренер Де Россі також пояснив мені дещо на тактичному рівні і доніс до мене силу цього клубу. Після цього я відчув позитивні емоції, і саме тому я зробив цей вибір”, – наводить слова Довбика Gazzetta dello Sport.

Нагадаємо, що раніше головним претендентом на Довбика був мадридський “Атлетіко”. Сторони були близькими до досягнення угоди, але все зірвалося. Саме в цей момент до боротьби за Довбика приєдналася “Рома”.