Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров поділився думками щодо свого майбутнього на цій посаді.

На тлі невдалого виступу збірної України у фінальній частині Євро-2024 серед уболівальників розпочалися розмови про можливу відставку Реброва з посади головного тренера команди. Щоправда, згодом ці розмови стихли після рішення Виконкому УАФ висловити повну підтримку Реброву та його тренерському штабу.

На звітній пресконференції в понеділок Ребров пояснив, що йому необхідно більше часу, щоб налагодити гру в збірній. Водночас, він не тримається за тренерське крісло.

“Якщо порахувати, скільки днів я провів із національної командою за цей рік, не рахуючи Євро, то це менше місяця. Дивлячись на досвід провідних команд, ніхто не підписує тренера на один рік. Цього замало, аби гравці навіть зрозуміли твої ідеї. Тому що футболісти приїжджають із команд із різними стилями гри. Потрібен час, практика, ігри.

Я погодився підписати контракт на три роки, на два відбірні цикли. Якщо зараз когось не задовольняє, то я готовий піти. Але я розмовляв з Андрієм Миколайовичем (Шевченком – прим.), дуже важливим є наступний цикл.

Якщо я побачу, що в мене не виходить, то не буду тут сидіти. Зараз нам треба проявити себе як команда в цьому відбірному циклі. Це не питання Виконкому чи довіри. Зараз є контракт, я вважаю, що перший рік ми провели непогано. Потрібно рухатися далі, подивимося на майбутнє”, – сказав Ребров.

Нагадаємо, що Ребров очолив національну збірну України минулого літа. З ним на чолі українська збірна провела 16 матчів: 8 перемог, 5 нічиїх, 3 поразки. Також збірна України посіла 4-е місце у своїй групі на Євро-2024 набравши 4 очки.