Новини футболу

Луческу прокоментував призначення новим головним тренером збірної Румунії

Колишній головний тренер “Шахтаря” та “Динамо” Мірча Луческу висловився щодо призначення його новим очільником національної збірної Румунії.

У вівторок на спеціальній пресконференції в офісі румунської футбольної федерації Мірчу Луческу було представлено як нового головного тренера місцевої національної збірної.

Луческу підписав контракт на 2 роки. За цей час перед 79-річним фахівцем стоять завдання якнайкраще виступити в Лізі націй та вивести команду на чемпіонат світу 2026 року.

Напередодні Луческу поділився своїми емоціями від повернення до збірної Румунії.

“Багато почуттів випробували мене, ностальгія, в першу чергу. Вчора ми провели близько трьох годин, розмовляючи про футбол, я йду з гандикапом румунського футболу. Я не думав в жодний момент, що мені зроблять пропозицію. Якщо чесно, я ніколи не хотів, щоб мене просили, тому що я хотів, щоб прийшли молоді тренери.

Еді Йорденеску створив компактну, однорідну групу, і було добре продовжувати цю справу. Важливо було дати йому спадкоємність, але, наскільки я зрозумів, він не хотів цього. Я сказав після цього поговорити з Хаджі, тому що він любить національну збірну. Коли у вас немає іншого рішення, я зобов’язаний повернутися і запропонувати все, що я накопичив за ці роки.

Я знаю, що це важко, але я вірю в покоління гравців, це група переможців. Те, що сталося з Бельгією та Голландією, було чітким доказом того, що їм бракує досвіду. Це група гравців, яка може значно зрости. Це дає їм право продовжувати вірити у свій потенціал. Для мене це був момент несподіванки під час Євро-2024.

У футболі залишаються прекрасні моменти. Дискусія була про футбол, я думаю, що румунський футбол вартий ризику. Мені не потрібні ні гроші, ні створення певного іміджу, саме ці прекрасні моменти підштовхнули мене до національної збірної. Тільки одне визначило мене: моя любов до футболу.

Я зроблю абсолютно все, щоб потрапити на чемпіонат світу. Дружина сказала мені не їхати. Разван сказав мені робити те, що я вважаю правильним, і робити те, що я відчуваю. Він попередив мене, що це буде нелегко”, – сказав Луческу.

antonio

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва «Динамо» провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

8 години ago

Стадіон “Альянц Арена” змінить свою назву на честь легенди німецького футболу

Домашній стадіон “Баварії” незабаром змінить свою назву. «Альянс Арена носитиме ім'я легендарного німецького футболіста. У…

10 години ago

Лунін може замінити Ноєра в Баварії

Воротар збірної України та мадридського "Реала" Андрій Лунін перебуває у сфері інтересів мюнхенської "Баварії". Про…

11 години ago

Гвардіола прокоментував нічию Ман Сіті з Інтером у Лізі чемпіонів

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола поділився думками щодо матчу основного етапу Ліги чемпіонів проти…

11 години ago

Провідні клуби АПЛ цікавляться Циганковим

Вінгер "Жирони" та національної збірної України Віктор Циганков потрапив у сферу інтересів кількох клубів англійської…

12 години ago

Воробей розкритикував Шахтар після нічиєї з Болоньєю

Колишній нападник донецького "Шахтаря" Андрій Воробей оцінив гру "гірників" у матчі основного етапу Ліги чемпіонів…

12 години ago