Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко підбив підсумки сезону УПЛ 2023/24.

Сезон УПЛ 2023/24 офіційно став частиною історії в понеділок, коли відбулася церемонія нагородження золотих медалей донецького “Шахтаря”, який став чемпіоном України.

Також Шевченко поділився враженнями від подій сезону, що минув.

“Як я вже сказав, були дуже напружені, гарні матчі. Якщо подивитися, то матчі гралися у дуже важких умовах, коли були зупинки, годинами команди не могли повернутися на поле, деякі гралися не один день. Вважаю, у цілому це був дуже важкий досвід для всіх.

Але я запам’ятав цікаві матчі: наприклад, коли «Шахтар» грав з «Динамо», це такий принциповий і дуже красивий матч. Тому запам’ятовуються гарні ігри.

Вважаю, український футбол – на стабільному гарному рівні. Але цей рівень кожного дня треба підтверджувати. Зараз стартують єврокубкові змагання, тому я бажаю нашим клубам, які представлятимуть країну на цій арені, якомога краще виступати, грати в якісний футбол та максимально здобувати очки, що дуже важливо для України.

І як приклад я можу навести «Шахтар» – це команда, яка стабільно грає на європейському рівні, яка демонструє прекрасний футбол і дає результат. Більшість очок, що були зароблені нашими командами, були саме від «Шахтаря», – сказав Шевченко.

Нагадаємо, що “Шахтар” став чемпіоном України в попередньому сезоні, набравши 71 бал, на 2 більше, ніж у найближчого переслідувача “Динамо”.