УЄФА прийняв рішення щодо футболістів національної збірної Іспанії Альваро Морати та Родрі, які відзначилися скандальною політичною кричалкою.

Святкування збірною Іспанії здобуття титулу переможця Євро-2024 завершився справжнім політичним скандалом. Під час урочистої церемонії капітан команди Альваро Мората та найкращий гравець Євро-2024 Родрі викрикували вигуки: “Гібралтар – це Іспанія”.

Ці висловлювання викликали значне обурення, оскільки Гібралтар у світовій спільноті вважається заморською територією Великої Британії.

Після інциденту УЄФА відкрив дисциплінарне провадження, щоб розслідувати всі факти цього епізоду. В середу орган УЄФА з контролю, етики та дисципліни виніс вердикт щодо цих подій.

В УЄФА прийняли рішення дискваліфікувати Морату та Родрі за їхні висловлювання на один матч. Це означає, що обидва футболісти не зможуть взяти участь у матчі групового етапу Ліги націй проти Сербії, який відбудеться 5 вересня.

Нагадаємо, що збірна Іспанії в липні стала переможцем Євро-2024, обігравши збірну Англії у фіналі з рахунком 2:1. Голами за іспанську збірну в цьому матчі відзначилися Ніко Вільямс та Мікель Оярсабаль.