Трансферна сага стосовно можливого переходу нідерландського півзахисника “Аталанти” Тена Копмейнерса до “Ювентуса” отримала несподіваний розвиток.

Протягом останніх днів у ЗМІ почала ширитися інформація про зацікавленість туринського “Ювентуса” до 26-річного Копмейнерса. За інформацією інсайдера Ніколо Скіри, “Ювентус” запропонував “Аталанті” за хавбека 50 млн євро та відсоток з його майбутнього продажу.

Також стверджувалося, що сам Копмейнерс ще задовго погодив із “Ювентус” особисті умови контракту: п’ятирічний контракт із зарплатою в 4,5 млн євро на рік.

Щоправда, згодом з’явилися повідомлення про те, що “Ювентус” розглядає варіант відмовитися від трансферу через високі фінансові вимоги “Аталанти”. Тим не менш, Копмейнерс намагається змусити клуб погодитися на трансфер шляхом відмови від тренувань з командою. Про це повідомив головний тренер команди Джан П’єро Гасперіні.

“Ситуація з Копмейнерсом була нормальною до минулого тижня, потім гравець вирішив перейти в “Ювентус”. У нього вже є угода, він відчуває стрес і вирішив більше не грати і не тренуватися з нами. І з таким ставленням він не може бути корисним ні команді, ні своїм партнерам по команді.

Клуб, у свою чергу, зайняв дуже тверду позицію. У нас було дві дуже важкі травми (йдеться про ушкодження Джорджо Скальвіні та Джанлуки Скамакки), а потім ми додаємо ситуацію з Копмейнерсом, на якого я розраховував, або, принаймні, я розраховував на переговори, які відбудуться, як я бачив багато разів тут, в “Аталанті”: я можу зрозуміти волю гравця, я розумію, що “Аталанта” не потерпить шантажу. Справа в тому, що ми втрачаємо трьох дуже важливих гравців”, – сказав Гасперіні.

За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Тена Копмейнерса становить 50 млн євро. В минулому сезоні він зіграв у 51 матчі. Він відзначився 15 голами та 7 асистами. Також разом із “Аталантою” Копмейнерс став переможцем Ліги Європи.