В київському “Динамо” відповіли на чутки про пропозицію турецького “Трабзонспора” щодо трансферу півзахисника Миколи Шапаренка.

Протягом останніх годин у ЗМІ почала активно ширитися інформація про те, що “Трабзонспор” зробив “Динамо” пропозицію стосовно трансферу Шапаренка. Стверджувалося, що турецький клуб запропонував за одного з лідерів “Динамо” 4,5 млн євро та ще 1 млн євро бонусів.

Згодом пресаташе “Динамо” Андрій Шахов повідомив, що інформація про пропозицію від “Трабзонспора” не відповідає дійсності. Крім того, “Динамо” збирається розглядати пропозиції щодо Шапаренка лише від клубів провідних європейських чемпіонатів.

“У ЗМІ активно розповсюджують новину, що “Трабзонспор” зробив пропозицію київському “Динамо” щодо трансферу Миколи Шапаренка.

Щоб поставити крапку в цих чутках, повідомляю, що інформація жодним чином не відповідає дійсності.

Керівництво клубу високо цінує талант і майстерність Шапаренка. Продавати гравців заради продажу “Динамо” не буде. Важливо, щоб наші футболісти рухалися вперед, розвивалися та прославляли свою країну на міжнародній арені. Тому “Динамо” готове розглядати реальні пропозиції по Шапаренку виключно з топчемпіонатів”, – ідеться в заяві Шахова.

Зазначимо, що за даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Шапаренка становить 9 млн євро. В сезоні 2024/25 він встиг зіграти в 3 матчах “Динамо” у кваліфікації Ліги чемпіонів, у яких відзначився 1 голом.

У сезоні 2023/24 Шапаренко зіграв 26 матчів за киян, у яких забив 5 голів та віддав 8 результативних передач.