В четвер криворізький “Кривбас” став третім українським клубом, який взяв участь у матчах єврокубків у сезоні 2024/25. Підопічні Юрія Вернидуба в словацькому Кошице зіграли першу гру третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти “Вікторії” Плзень.

Матч розпочався досить спокійно, команди не здійснювали небезпечних атак у перші хвилини зустрічі. Попри це, “Вікторія” частіше підбиралася до воріт “Кривбасу”, але й гравцям бронзового призера УПЛ вдавалося створювати тиск на суперників.

Багато суперечок викликав епізод на 17-й хвилині, коли Квабена Прінс Аду отримав жовту картку за не найбільш очевидний фол.

Футболісти “Вікторії” продовжували пресингувати. На 19-й хвилині Матей Видра ударом головою пробив повз ворота. Тим часом, “Кривбас” відповів голом – на 20-й хвилині Прінс Аду вивів свою команду вперед.

Наприкінці першого тайму “Кривбас” мав шанс подвоїти перевагу. На 38-й хвилині удар Івана Дібанго відбив Маріан Тврдонь.

Перший тайм завершився за мінімальної переваги “Кривбасу” – 1:0.

Друга половина зустрічі розпочалася ідеально для “Вікторії”. На 48-й хвилині 16-річний Їржи Панош ударом здалеку повернув свою команду в гру – 1:1. Вже за кілька хвилин Лукаш Черв міг вивести “Вікторію” вперед – м’яч ледве оминув ворота Андрія Кліщука.

“Вікторія” мала ще один шанс забити – Лукаш Калвах скористався помилкою Джихада Бізімана та вийшов віч-на-віч із Кліщуком. Щоправда, голкіпер “Кривбасу” вийшов переможцем із цієї дуелі.

На 67-й хвилині “Кривбас” незвично розіграв штрафний, який завершився ударом Максима Луньова. За кілька миттєвостей в атаці другим темпом Олександр Романчук влучив у поперечину воріт Тврдоня. Криворіжці продовжили атакувати – Даніель Соса вийшов сам-на-сам із Тврдонем, але голкіпер відбив удар.

“Вікторія” нагадала “Кривбасу” про стару приказку “не забиваєш ти – забивають тобі”. На 69-й хвилині Даніель Вашулін зробив рахунок 2:1 на користь чеського клубу після проходу від Павела Шульца.

На 83-й хвилині Соса спробував ще раз вразити ворота “Вікторії” – Тврдонь забрав м’яч до рук після його удару.

“Кривбасу” так і не вдалося врятувати ситуацію до фінального свистка головного арбітра. “Вікторія” Плзень мінімально обіграла “Кривбас” із рахунком 2:1 та отримала перевагу перед матчем-відповіддю, який відбудеться за тиждень.