Головний тренер збірної Австрії Ральф Рангнік поділився думками щодо виступу національної збірної України у фінальній частині Євро-2024.

Євро-2024 на початку цього літа став розчаруванням для українських футбольних уболівальників. Збірна України не змогла вийти зі своєї групи та пройти до плей-оф та повторити успіх Євро-2020.

На цьогорічному чемпіонаті Європи підопічні Сергія Реброва поступилися Румунії (0:3), обіграли Словаччину (2:1) та зіграли внічию з Бельгією (0:0). В підсумку, збірна України набрала 4 очки в групі Е, але посіла 4-е місце в турнірній таблиці через найгіршу різницю забитих і пропущених голів.

Напередодні Рангнік, аналізуючи виступ збірної України на Євро-2024, висловив своє захоплення самим фактом виходу команди на такий турнір. Окрім того, він позитивно оцінив роботу Реброва на турнірі.

“Це дуже непросто коли ви не можете грати вдома – просто виходити на поле при своїх глядачах. Це величезний мінус для команди, і для мене було приголомшливо, що Україна не тільки вийшла до фінальної частини Євро, а була дуже близька до того, щоб пробитися до стадії плей-оф. Я вважаю, що мій колега виконав чудову роботу”.

Також Рангнік пояснив, чому вирішив приїхати до України для проведення семінару для тренерів збірних України, професійних клубів та дитячих академій.

“Я тут з двох причин: перша – мій особистий досвід, який я отримав на ранньому етапі своєї кар’єри під час спілкування з Валерієм Лобановським, коли ми грали товариський матч проти Динамо в моєму рідному місті Бакнан.

І водночас я вважаю, що в такий період як зараз – дуже важливо бути тут, у центрі Європи. Це неймовірно, що ми можемо показати, що ми з вами, показати, що вся Європа об’єдналася навколо України”, – цитує Рангніка “Український футбол” із посиланням на YouTube-канал “ТаТоТаке”.