Головний тренер криворізького “Кривбасу” Юрій Вернидуб підбив підсумки першого матчу 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти “Вікторії” Плзень.

Перший матч “Кривбасу” в єврокубках у сезоні 2024/25 виявився невдалим. “Кривбас” мав великий шанс на перемогу над “Вікторією” Плзень після голу Квабени Прінса Аду в першому таймі.

Щоправда, на початку другого тайму все пішло шкереберть після дивовижного голу Їржи Паноша. “Кривбас” намагався забити другий гол, але пропустив знову від Даніель Вашуліна. Таким чином, “Вікторія” Плзень обіграла “Кривбас” із рахунком 2:1.

Після матчу Вернидуб поділився враженнями від подій, що відбувалися на футбольному полі в Кошице.

“Той результат, який ми сьогодні здобули, нас не задовольняє. По грі: виглядали непогано, протистояли хорошому супернику, який регулярно грає в єврокубках. В першому таймі грали непогано: забили хороший гол.

До перерви й моментів біля наших воріт я не памʼятаю, а от у другому перші 15 хвилин нас підвели. Непоганий мʼяч забив 16-річний гравець «Вікторії», але, хочу сказати, що до цього, на мій погляд, там був фол на Твердохлібі. Рефері не побачив цього, отже там його не було.

Другий гол – ми його зовсім не чекали. Підслизнувся наш центральний захисник – вони провели швидку атаку і забили знову. Після цього «Кривбас» знову почав грати у футбол. І були класні моменти – поперечина, вихід віч-на-віч. Але ми цим не скористались.

Маємо 1:2. Але ми програли тільки перший матч. В Пльзені нас чекає бій. Знаю свою команду, своїх хлопців – крові ми ще попʼємо, здаватись просто так точно не будемо. Шанси, на мій погляд, все рівно 50 на 50, а там час покаже.

Чому “Кривбас” зіграв два зовсім різні тайми? Перш за все, у нас молода команда. Багато хто з хлопців проводив дебютний матч в єврокубках. Тому десь переживання, менталітет зіграли свою роль. Дійсно, перші 15 хвилин другого тайму – було багато неточних передач. Потім заспокоїлись та гра пішла. В цілому не бачу в цьому якихось серйозних проблем. Команда вже відчула, що таке єврокубки, що треба виходити та грати трохи по-іншому.

Так, суперник сильний, але треба себе також вести по-бійцівськи. Після того, як тебе штовхнули і ти впав, треба завжди вставати і бігти далі. В нас цього сьогодні не було. А ось «Вікторія» грала так, що відчувалось: вона багато поєдинків провела в єврокубках. Але нічого, ми будемо вчитись на своїх помилках і робити відповідні висновки. Думаю, до Пльзені приїдемо трошки інші”, – сказав Вернидуб.