В п’ятницю “Динамо” зіграло свій перший матч у новому сезоні УПЛ – в п’ятницю кияни на виїзді зустрілися з рівненським “Вересом”. Через протистояння з “Рейнджерс” у кваліфікації Ліги чемпіонів кияни провели ротацію в складі, що додавало шансів “Вересу”.

На початку зустрічі “Верес” був близьким до небезпечного моменту – Марко Мрвальєвич не зміг обробити м’яч у штрафному майданчику “Динамо” після подачі.

На 9-й хвилині Денис Попов опинився сам під час розіграшу штрафного, але ударом головою не зміг вразити ворота Андрія Кожухаря. За кілька хвилин Владислав Супряга міг відкрити рахунок у матчі, але Кожухар відбив його удар. Невдовзі забити гол вдалося Миколі Шапаренко – він влучив прямо у верхню “дев’ятку” воріт “Вереса”.

Шапаренко міг оформити дубль майже одразу, але йому не вдалося вдало пробити зблизька.

“Динамо” продовжувало атакувати в спробах збільшити свою перевагу. Шапаренко під час контратаки віддав пас на Назара Волошина. Він перекинув м’яч через Кожухаря, але практично з порожніх воріт його вибив Роман Гончаренко. Супряга був готовий зробити добивання, але Кожухар вибив м’яч з-під ніг форварда.

“Динамо” все ж вдалося подвоїти перевагу. На 44-й хвилині Віталій Буяльський отримав м’яч від Шапаренка та вразив ворота Кожухаря. Перший тайм завершився за рахунку 2:0 на користь “Динамо”.

Другий тайм розпочався спокійно та без небезпечних моментів з боку команд. На 55-й хвилині Максим Брагару, який вийшов на поле по перерві, пробив повз ворота Кожухаря.

“Вересу” вдалося скоротити відставання після курйозного епізоду. Руслан Нещерет під час спроби вибити м’яч далі влучив у Владислава Шарая. Вже від Шарая м’яч залетів у ворота.

Одразу після пропущеного голу “Динамо” посилило атаки на ворота господарів, але забити втретє не вдавалося. На 67-й хвилині Буяльський завдав потужного удару з-за меж штрафного майданчика – Кожухар перевів м’яч на кутовий. Згодом Владислав Дубінчак дальнім ударом влучив у штангу. Наступною була спроба Брагару – Кожухар парирував.

В останні хвилини матчу на стадіону “Авангард” розпочалася злива, яка ускладнила гру для футболістів. Зокрема, Брагару послизнувся під час однієї з атак “Динамо” та ледь не втратив м’яч.

Наприкінці матчу команди могли обмінятися голами – спочатку Нещерет зробив дивовижний сейв після удару Яго Сікейри, а вже в наступній атаці Матвій Пономаренко ледь не влучив у ворота після помилки Кожухаря.

Командам не вдалося змінити рахунок до фінального свистка головного арбітра. “Динамо” обіграло “Верес” із рахунком 2:1 та розпочало новий сезон УПЛ із перемоги. Тим часом, у “Вереса” 1 бал в активі після двох зіграних матчів.