Збірна Іспанії стала переможцем футбольного турніру на літніх Олімпійських іграх у Парижі.

В п’ятницю ввечері на паризькому стадіоні “Парк де Пренс” відбувся фінальний матч олімпійського турніру з футболу. Господарі турніру з Франції та збірна Іспанії вирішували долю золотих медалей Олімпіади в Парижі.

Матч розпочався вдало для підопічних Тьєррі Анрі. Вже на 11-й хвилині Енцо Мійо вивів французьку збірну вперед. Щоправда, перший тайм закінчився з абсолютно протилежним результатом. Іспанська збірна відповіла одразу трьому голами – дублем від Ферміна Лопеса та влучним ударом від Алехандро Баени.

На перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь збірної Іспанії.

В другому таймі французькій збірній вдалося обіграти один гол – на 79-й хвилині Магнес Акліуш скоротив відставання в рахунку своєї команди. Вже в компенсований до другого тайму час збірна Франції отримала унікальну можливість зрівняти рахунок, адже вони отримали змогу пробити пенальті.

На 90+3-й хвилині Жан-Філіп Матета реалізував одинадцятиметровий та відновив паритет у зустрічі. За рахунку 3:3 матч продовжився в додатковий час.

В екстратаймі перевага знову була на боці іспанців. Спочатку на 100-й хвилині Серхіо Камельо забив четвертий гол для своєї команди, а на 120+1-й хвилині він встановив остаточний рахунок у поєдинку – 5:3.

Таким чином, збірна Іспанії стає олімпійським чемпіоном 2024 року з футболу та виграє черговий великий турнір цього літа. Збірна Франції завершує домашню Олімпіаду зі “сріблом”. Бронзовим призером стала збірна Марокко, яка напередодні в матчі за 3-є місце обіграла Єгипет із рахунком 6:0.