Нападник італійської “Роми” та національної збірної України Артем Довбик розповів, чому відмовився від переходу до мадридського “Атлетіко”.

Протягом сенсаційного сезону 2023/24, в якому Довбик став одним із лідерів “Жирони”, в ЗМІ з’являлися повідомлення про інтерес до нього з боку мадридського “Атлетіко”. Чутки пожвавилися після Євро-2024, коли сторони розпочали переговори.

Все йшло до того, що Довбик стане новим гравцем “матрацників”. Щоправда, в один момент все перевернулося догори дриґом, і трансфер зірвався. Тоді в боротьбу за Довбика приєдналася “Рома”, яка в підсумку і змогла підписати українського форварда.

Кілька тижнів тому Олексій Люндовський, агент Артема Довбика, заявив, що перехід його клієнта до “Атлетіко” зірвався через те, що він не бачив серйозність проєкту іспанського клубу та через кращу фінансову пропозицію від “Роми”.

Напередодні Довбик заявив, що в таборі “Атлетіко” були особи, які не хотіли бачити його в клубі. Тому він надав перевагу “Ромі”.

“Ставлення з боку “Атлетіко” було не найкращим. Були люди, які хотіли мене, і були ті, що не хотіли. Не було такої довіри, як в “Ромі”, – цитує Довбика Zbirna.com із посиланням на La Gazzetta dello Sport.

Нагадаємо, що минулого тижня було офіційно оголошено, що Довбик продовжить свою кар’єру в складі “Роми”.

За даними порталу Transfermarkt, “Рома” заплатить “Жироні” за Довбика за 30,5 млн євро. Також сам Довбик підписав контракт із італійською командою на 5 років.