Півзахисник національної збірної Іспанії Дані Ольмо став новим гравцем “Барселони”.

Про трансфер 26-річного Ольмо з німецького “Лейпцига” представники “Барселони” повідомили напередодні. За даними порталу Transfermarkt, підписання Ольмо коштувало “Барселоні” 55 млн євро.

В “Барселоні” також повідомили, що Ольмо підписав із клубом контракт на 6 років – до 30 червня 2030 року. Також контракт містить клаусулу розміром 500 млн євро.

Згодом сам Ольмо поділився враженнями від переходу до іспанського гранда.

“Я тут, щоб виграти всі можливі титули. Ми – “Барса”, і ми повинні боротися за все. У нас є команда, у нас є гравці, у нас є персонал. Ми йдемо до всього цього.

Я дуже щасливий, це втілення моєї мрії. Я дуже радий повернутися додому, до своєї сім’ї та товаришів по збірній. Я з нетерпінням чекаю початку всього цього.

Переговори були напруженими, але це нормально. З “Лейпцигом” все було зроблено дуже швидко, і я також дуже вдячний їм. Тепер починається нова глава, і ми йдемо до мети.

Це була моя мрія, але “Барса” також доклала величезних зусиль, щоб привезти мене сюди, і я маю це цінувати. Я пишаюся тим, що вони хотіли, щоб я був тут.

Я принесу з собою універсальність, якість, хороший дотик. Я вже грав з багатьма гравцями “Барси”, але я також радий грати з іншими, такими як Френкі (де Йонг – прим.) чи Левандовський, гравцями такого високого рівня. Я готовий і з нетерпінням чекаю можливості зробити свій внесок і перемогти”.

В минулому сезоні Ольмо зіграв 25 матчів у складі “Лейпцига”, в яких відзначився 8 голами та 5 асистами. Також у складі збірної Іспанії він став переможцем Євро-2024, забивши 3 голи та віддавши 2 результативні передачі.