Колишній півзахисник київського “Динамо” Флорін Чернат зізнався, що був змушений завершити свою професійну кар’єру через рак.

Напередодні Чернат заявив, що був змушений завершити свою кар’єру у 2017 році через те, що в нього було діагностовано рак шкіри. На щастя, лікарі вчасно виявили недугу та змогли успішно провести операцію. Зараз він абсолютно здоровий.

Щоправда, через непросте лікування та відновлення йому довелося припинити свої виступи на професійному рівні.

“У 2017 році, коли я виступав за “Волунтарі”, у мене діагностували рак шкіри. Мені зробили операцію, і потім я почав лікування, дуже важке. Це забирало в мене енергію, сили, я більше не був у формі, не був готовий на 100%. Мені довелося кинути футбол, щоб продовжити лікування, тому що якби я цього не зробив, мене б зараз тут не було.

У мене була родимка на правій ікрі ззаду. Я не міг бачити її, вона була ззаду, не відчував жодного болю. Але відчував, що штанина там мокра, там завжди була пляма, а потім я якось подивився і побачив, що родимка набула більш дивної форми і кольору. Я звернувся до лікаря нашої команди, він мене теж оглянув, і сказав, що це недобре.

Але тоді я не поставився до цих слів серйозно. Продовжував грати. Але лікар наполягав. Я звернувся до дерматолога. Коли він побачив, що з моєю ногою, то сказав, що мені треба терміново їхати в лікарню. Саме тоді я трохи запанікував, бо, до того ж, почалася кровотеча.

Потім я поїхав у військовий госпіталь, де мені майже одразу зробили операцію. Усе пройшло дуже добре”, – цитує Черната Dynamo.kiev.ua із посиланням на подкаст “На іншому рівні”.