Головний тренер житомирського “Полісся” Імад Ашур висловився стосовно перемоги його підопічних над донецьким “Шахтарем” в українській Прем’єр-лізі.

Дебютний матч Ашура як головного тренера “Полісся” в УПЛ став пам’ятним. Житомиряни змогли мінімально обіграти чинного чемпіона України “Шахтар” у матчі 2-го туру УПЛ із рахунком 1:0.

Долю поєдинку вирішив єдиний гол від Сергія Чоботенка на 35-й хвилині зустрічі. Саме цей гол дозволив “Поліссю” заробити перші три очки в сезоні 2024/25.

Після матчу Ашур поділився емоціями від свого напрочуд вдалого тренерського дебюту в еліті українського футболу.

“З точки зору результату – я думаю, матч є точно позитивним. З погляду гри ми поки що не там, де хотіли б бути. Я думаю, що сьогодні були деякі епізоди, які показують, що ми хочемо.

Головне питання зараз того, що ми повинні адаптувати наші фізичні кондиції під вимоги, щоб ми могли протягом усієї гри робити те, що ми хочемо.

На жаль, поки ми знаходимося в процесі, і, наприклад, проти такого суперника, як “Шахтар”, нам справді було важко, особливо другий тайм, де фізичні кондиції вже давалися взнаки. Але я неодноразово публічно казав, що треба вміти домінувати, і коли все йде за планом, і домінувати, коли страждаєш. Це дуже важливо.

І сьогодні хлопцям я можу лише дякувати, що ці страждання, які були у другому таймі, коли вже сили, можливо, за відчуттями, вже залишили, що вони домінували у цій ситуації”.

Свій наступний матч в УПЛ “Полісся” зіграє вдома проти “Інгульця”. Гра відбудеться в суботу, 17 серпня, о 15:30 за київським часом.