Головний тренер київського “Динамо” Олександр Шовковський поділився думками щодо перемоги над шотландським “Рейнджерс” у кваліфікації Ліги чемпіонів.

У вівторок “Динамо” провело матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти “Рейнджерс”. Матч складався напружено для обох команд, але все змінило вилучення Жефте на початку другого тайму.

Це дало кількісну перевагу на футбольному полі для “Динамо”. Щоправда, скористатися нею “біло-сині” змогли лише наприкінці зустрічі. На 82-й хвилині Олександр Піхальонок вивів “Динамо” вперед, а вже на 84-й хвилині Назар Волошин подвоїв перевагу киян.

Таким чином, “Динамо” обіграло “Рейнджерс” у Глазго з рахунком 2:0 та здобуло перемогу у двоматчевому протистоянні із загальним рахунком 3:1. У раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів на “Динамо” чекають поєдинки проти австрійського “Зальцбурга”.

По завершенні матчу проти “Рейнджерс” Шовковський поділився враженнями від успішного результату, який досягли його підопічні.

“У першу чергу, вітаю всіх уболівальників “Динамо” з перемогою. Дуже важлива перемога, дуже важливі емоції для нашої країни, для наших уболівальників. Ми чудово знали, проти якої хорошої команди нам довелося сьогодні грати, розуміли, що буде непросто, що буде тиск збоку глядачів. Але так само розуміли, що нам немає куди відступати, в нас є свої завдання, що гра буде досить непростою.

Ми були готові до цього, і вважаю, що важливо було впоратися з тиском суперника з перших хвилин, надалі відчути розуміння та ритм гри. Також казали хлопцям, що потрібно грати у футбол. Можливо, будуть якісь провокації, але не піддаватися на них, грати до кінця та бути готовими до будь-якого перебігу подій.

Що казав Піхальонку та Волошину перед їхнім виходом на поле? Безумовно, набагато простіше грати, коли в тебе є чисельна перевага. Ми намагалися підсилити тиск з флангу, щоб у нас були швидкості, і ми розуміли креативність гравців, які виходили на заміну.

До того ж я відчув, що треба було зробити незначні зміни, щоб внести певні корективи в дії наших гравців. Що саме я сказав їм, залишиться між нами. Так, заміни спрацювали, але важливе не це, а те, що гравці були готові вийти на поле, підсилити гру, що вони, в принципі, і зробили, допомігши нам досягти позитивного результату”, – сказав Шовковський.