Легендарний український тренер Йожеф Сабо поділився думками щодо перемоги київського “Динамо” над “Рейнджерс” у кваліфікації Ліги чемпіонів.

У вівторок “Динамо” провело матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти “Рейнджерс”. Матч складався напружено для обох команд, але все змінило вилучення Жефте на початку другого тайму.

Це дало кількісну перевагу на футбольному полі для “Динамо”. Щоправда, скористатися нею “біло-сині” змогли лише наприкінці зустрічі. На 82-й хвилині Олександр Піхальонок вивів “Динамо” вперед, а вже на 84-й хвилині Назар Волошин подвоїв перевагу киян.

Таким чином, “Динамо” обіграло “Рейнджерс” у Глазго з рахунком 2:0 та здобуло перемогу у двоматчевому протистоянні із загальним рахунком 3:1. У раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів на “Динамо” чекають поєдинки проти австрійського “Зальцбурга”.

Напередодні Сабо поділився своїми враженнями від звитяги команди Олександра Шовковського.

“Динамо” зіграло дуже добре, мені сподобалось. Так, в першому таймі за рівного футболу “Рейнджерс” більше м’ячем володів, і ми обійшлися без гольових моментів, однак, так вже побудував гру Шовковський – це його бачення.

На гру вплинуло вилучення футболіста “Рейнджерс”. Після цього ініціативою повністю заволоділи кияни, треба віддати належне нашій команді, яка вміло цим скористалася. Важливо, що “Динамо” не побігло авантюрно вперед, а спокійно спочатку позбавило шотландців м’яча, а потім з кожною хвилиною посилювало тиск на ворота суперника.

Необхідність замін у “Динамо” була очевидною? Так, і Шовковський зробив це. Все сталося дуже вчасно, за що головного тренера “Динамо” треба особливо відзначити. Волошин додав мобільності попереду, але вихід Піхальонка – це ідеальний хід! На мою думку, Піхальонок вище класом, ніж Буяльський. Вони грають на одній позиції, однак в майбутньому потрібно більше довіряти саме Піхальонку, у якого чудова ліва нога – і пас може віддати, і удари майстерні.

Щодо Ярмоленка, то треба розуміти Шовковського, який не може поки не ставити Андрія в стартовий склад. Це проста повага до заслуженого футболіста. Хоча, було зрозуміло, що на виїзді очікується важкий матч. Зазначу, що мене здивував “Рейнджерс”. Це вже не та команда, що була раніше… Його футболісти не можуть обіграти опонента один в один, не мають потрібної швидкості. Загалом, “Рейнджерс” нині – це посередня команда”, – сказав Сабо сайту FootBoom.