Головний тренер “Рейнджерс” Філіпп Клеман прокоментував вилучення одного зі своїх підопічних в матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти київського “Динамо”.

Одним із вирішальних моментів матчу-відповіді та всього протистояння між “Рейнджерс” та “Динамо” загалом стало вилучення гравця шотландського клубу Жефте на початку другого тайму. Він отримав другу жовту картку після того, як порушив правила проти Олександра Караваєва.

“Динамо” змогло скористатися чисельною перевагою вже наприкінці зустрічі. Голи Олександра Піхальонка та Назара Волошина допомогли “Динамо” здобути перемогу з рахунком 2:0 та вийти до плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

Рішення головного арбітра зустрічі обурило табір “Рейнджерс”. Про це після матчу розповів Філіпп Клеман.

“У футболі є моменти, які залишаються на розгляд арбітра, і саме тому існує VAR. Це допомагає зробити футбол більш чесним. Але це рішення не мало нічого спільного з епізодом на розгляд арбітра. Все було чисто.

Жефте просто стрибає вище, він не рухає руками поруч з тілом. Так що це не провина, нічого страшного. Втратити гравця в такий момент? Я намагався зрозуміти рішення і запитати, але арбітр залишився при своїй думці. Це була явна помилка, друга жовта і червона.

Я не можу сказати, що це вбило мрію у той момент, тому що це те, чим можна пишатися. Гравці продовжували грати з хорошою організацією, намагалися знайти моменти для контратак.

Це дуже вирішальний момент, і врешті-решт це вбило мрію всієї команди та понад 50 000 вболівальників. Очікуєш кращого рівня в ухваленні рішень, тому що для мене це найгірше рішення, яке я бачив за останні 30 років.

Особливо на такому рівні, коли так багато поставлено на карту. У мене в голові багато всього, але ви, хлопці (ЗМІ – прим.), знаєте, що кожне моє слово – це занадто багато. Я можу отримати дискваліфікацію, і на наступну гру в єврокубках, тому давайте залишимо це в голові.

Я думаю, що це найкращий спосіб зараз. Я повинен бути хорошим і розумним для клубу, для команди. Нам потрібно рухатися далі, ось що нам треба. Винести уроки з цієї гри, і є багато позитивних уроків, які можна винести з двох ігор проти Динамо. Інші речі ми не контролюємо, тому ми намагаємося не контролювати те, що ми не можемо контролювати”, – цитує Клемана “Футбол 24” з посиланням на Glasgow Times.