Відомий італійський арбітр Даніеле Орсато прокоментував інформацію щодо його можливого працевлаштування в Російському футбольному союзі.

Цього тижня в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Орсато, який завершив кар’єру арбітра на Євро-2024 цього літа, отримає роботу в Російському футбольному союзі. Стверджувалося, що він отримає посаду в експертно-суддівській комісії організації.

Новина про роботу Орсато в Росії була зустріта з великим обуренням та критикою, і невдовзі з’явилися повідомлення про те, що італієць відмовився від пропозиції.

Згодом сам ексарбітр підтвердив, що відмовився від пропозиції працювати в російському футболі.

“Чи справді я їду до Росії? Абсолютно ні. Мене попросили співпрацювати з РФ арбітражним експертом. Мені дуже полестило це запрошення.

Однак у світлі поточної соціально-політичної ситуації та етичних принципів, якими я завжди керувався як на полі, так і поза ним, я вирішив не погоджуватися”, – цитує Орсато Tribuna.com із посиланням на Repubblica Sport.

Орсато є відомим арбітром на європейському рівні. Він судив матчі чемпіонату світу 2022 року та фінал Ліги чемпіонів 2020 року. IFFHS визнала його найкращим арбітром світу у 2020 році.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення в Україну російські клуби та збірні відсторонені від участі в змаганнях під егідою УЄФА.