Англійський “Ліверпуль” збирається оформити трансфер воротаря збірної Грузії та іспанської “Валенсії” Гіоргі Мамардашвілі.

Про це напередодні на своїй сторінці у Twitter повідомив авторитетний інсайдер Фабріціо Романо. За його інформацією, “Ліверпуль” найближчим часом придбає Мамардашвілі у “Валенсії”.

Щоправда, офіційно грузинський голкіпер приєднається до “Ліверпуля” лише наступного року. Прийдешній сезон він проведе в оренді в складі “Борнмута”.

Зазначається, що сам Мамардашвілі дав згоду на план “Ліверпуля” та погодив особисті умови контракту. Наразі доля трансферу 23-річного воротаря залежить від самих клубів, що беруть участь в угоді.

Мамардашвілі захищає кольори “Валенсії” з літа 2021 року, коли здійснив перехід на правах оренди з “Динамо” Тбілісі, а згодом й повноцінний трансфер. У футболці “кажанів” Мамардашвілі загалом зіграв 100 матчів, у яких пропустив 112 голів. У 31 матчі він відстояв “на нуль”.

У сезоні 2023/24 Мамардашвілі зіграв 37 матчів (13 “сухих” матчів), у яких пропустив 41 гол. Також він став одним із ключових гравців збірної Грузії на Євро-2024, де команда дійшла до 1/8 фіналу на дебютному турнірі.

За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Гіоргі Мамардашвілі становить 45 млн євро.