17-річний вінгер “Барселони” Ламін Ямаль може стати найкращим гравцем віком до 18 років в історії іспанської Ла Ліги у XXI столітті за системою “гол+пас”.

У суботу “Барселона” розпочала свої виступи в новому сезоні іспанської Ла Ліги. “Блаугранас” здобули вольову перемогу над “Валенсією” з рахунком 2:1. Обома голами відзначився польський нападник Роберт Левандовський.

Гольову передачу на Левандовського в одному з епізодів віддав Ламін Ямаль. Тепер у нього 10 результативних дій за весь час виступів в іспанському чемпіонаті: 5 голів та 5 результативних передач.

Наразі Ямаль перебуває на 3-му місці в списку найрезультативніших футболістів до 18 років у Ла Лізі в XXI столітті. Вище в рейтингу знаходяться лише Боян Кркіч (10 голів та 4 асисти) та Ансу Фаті (11 голів та 1 асист). Тим не менш, у Ямаля є майже рік до 18-річчя, що перевершити їхні результати.

В минулому сезоні Ямаль зіграв 50 матчів у складі “Барселони” в усіх турнірах, в яких відзначився 7 голами та 9 результативними передачами. Також у складі збірної Іспанії він став переможцем Євро-2024. У 7 матчах він забив 1 гол та віддав 4 асисти.

За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Ламіна Ямаля становить 120 млн євро.