Головний тренер київського “Динамо” Олександр Шовковський поділився думками щодо переносу матчу УПЛ проти полтавської “Ворскли”.

Кілька днів тому стало відомо, що матч 4-го туру УПЛ між “Динамо” та “Ворсклою” було перенесено. Гра мала відбутися між двома поєдинками киян проти “Зальцбурга” у плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

Гра мала відбутися 24 серпня, але тепер відбудеться орієнтовно 18 або 25 вересня.

Після матчу 3-го туру УПЛ проти “Карпат” (3:1) Шовковський висловився щодо позиції з переносом матчів у чемпіонаті.

“Чи хотіли ми перенести матч проти “Карпати”? Це вже інше питання, і УПЛ прийняла рішення не переносити матч.

Якби запитали думку тренерів, зокрема мою, я би так само сказав, що це чудове рішення, але не за тих умов, в яких зараз живе країні. Оскільки ми зараз не маємо можливості швидко добиратися до місць призначення на літаках, це питання потрібно було винести на обговорення, правильно підготувати, винести на голосування – але при цьому додати примітку, що воно вступає в силу лише після того, як ми повернемося до нормального життя після війни. Так буде правильніше. Але маємо те, що маємо, тому працюємо далі.

Чому перенесли гру з “Ворсклою”? Тут уже інша ситуація. В усіх європейських чемпіонатах команди, які грають у раунді плей-оф єврокубків, можуть переносити свої матчі в національних чемпіонатах, які заплановані в календарі між поєдинками на міжнародній арені. Так само, до речі, вчинив і “Зальцбург”, – заявив Шовковський.