Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував нещодавню травму воротаря національної збірної України та “Бенфіки” Анатолія Трубіна.

Напередодні пресслужба “Бенфіки” повідомила, що під час матчу 2-го туру чемпіонату Португалії проти “Каса Пії” (3:0) Трубін зазнав травми. В українця було діагностовано розтягнення зв’язок лівої щиколотки.

Наразі невідомо, наскільки серйозною є травма Трубіна та скільки часу йому знадобиться на відновлення. Це може викликати занепокоєння з огляду на його можливу участь у матчах збірної України в Лізі націй.

У своєму Telegram-каналі Бабелюк припустив, скільки часу Трубін може пропустити через травму.

“У Трубіна діагностували розтягнення звʼязок гомілкостопу. Чи вплине це на участь кіпера в іграх за збірну? Якщо коротко – ні.

Традиційно, розрив звʼязок і “повний букет” в гомілкостопі викидує гравця приблизно на 4-5 тижнів.

У цьому випадку в Анатолія діагностований всього лиш розтяг. Плюс — він зміг дограти гру на фоні дискомфорту.

Можна прогнозувати, що кіперу дадуть тиждень, щоб відновитися і він потенційно може пропустити наступний матч Бенфіки.

Але до першого матчу збірної трохи менше трьох тижнів, то ж Анатолій мав би бути повністю готовим до матчів під керівництвом Реброва.

Часто, взагалі, розтягу не надається достатньо уваги і гравці продовжують тренуватися і грати, застосовуючи жорстке тейпування суглоба.

Надіюся, це не буде кейс Анатолія, і його ніхто не буде форсити. А природнє і якісне відновлення не мало б затягнутися на надто тривалі терміни”, – написав Бабелюк.