Півзахисник “Барселони” Ілкай Гюндоган висловився стосовно свого рішення завершити виступи в складі національної збірної Німеччини.

На початку цього тижня стало відомо, що Гюндоган завершив міжнародну кар’єру та більше не гратиме за збірну Німеччини. Він дебютував за німецьку збірну в жовтні 2011 року та провів за Бундестім 82 матчі. В них Гюндоган відзначився 19 голами та 9 результативними передачами.

На своїй сторінці в Instagram 33-річний Гюндоган пояснив, чому вирішив завершити міжнародну кар’єру.

“Шановна футбольна Німеччина, після кількох тижнів роздумів я прийшов до рішення, що настав час завершити кар’єру в національній збірній.

Я можу з великою гордістю озирнутися назад і згадати 82 матчі за збірну моєї країни – число, про яке я навіть не міг мріяти, коли дебютував за дорослу національну команду в 2011 році.

Моїм найяскравішим моментом, безумовно, була величезна честь бути капітаном команди на нашому домашньому чемпіонаті Європи цього літа! Після всіх цих років нам нарешті вдалося знову змусити націю пишатися – я дуже щасливий, що зміг зіграти в цьому свою роль.

Але ще до турніру я відчував певну втому не тільки в тілі, але і в голові, що змушувало мене замислитися. А ігор на клубному та національному рівні не стає менше.

Я однозначно продовжу залишатися вболівальником цієї збірної і дуже сподіваюся, що разом ми зможемо продовжити висхідну тенденцію – і тоді немає жодних причин, чому б нам не бути серед найближчих претендентів на титул на чемпіонаті світу 2026 року. У нас є фантастичний тренер, дійсно сильна команда і чудовий командний дух.

Дякую всім вболівальникам, персоналу, тренерам та гравцям, які супроводжували мене в цій подорожі. Для мене це була велика честь! Дякую, Німеччина!” – написав Гюндоган.