В середу київське “Динамо” розпочало найважливіший етап початкової стадії сезону 2024/25. В дощовому Любліні підопічні Олександра Шовковського зіграли перший матч раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів проти “Зальцбурга”.

Попри непрості погодні умови, гра розпочалася на високих швидкостях. На 5-й хвилині “Динамо” мало перспективну можливість після обрізки одного з гравців “Зальцбурга”. Щоправда, до чогось конкретного контратаку довести не вдалося.

За кілька хвилин Андрій Ярмоленко вийшов на вигідну позицію, але завдати удару по воротах йому не вдалося.

У відповідь гравці “Зальцбурга” почали частіше наближатися до воріт Георгія Бущана. Тим не менш, до конкретних ударів не доходило.

На 17-й хвилині Олександр Піхальонок віддав ювелірну передачу на Ярмоленка в штрафний майданчик “Зальцбурга”. Щоправда, вінгеру не вдалося прийняти м’яч, і той покинув межі поля.

На 21-й хвилині Люка Гурна-Дуат завдав удару з-за меж штрафного майданчика, який є особливо підступним у дощових умовах. Тим не менш, Бущан без проблем забрав м’яч до рук.

Вже на 26-й хвилині “Зальцбургу” довелося робити вимушену заміну. Ігнасе ван дер Бремпт замінив Алексу Терзича, який зазнав ушкодження.

“Динамо” продовжувало тиснути на “Зальцбург” своїми атаками, але вразити ворота Яніса Бласвіха так і не вдавалося. Попри атаки “Динамо”, відкрив рахунок “Зальцбург”. На 29-й хвилині Доржелес Нене вийшов віч-на-віч із Бущаном та вивів свою команду вперед.

Невдовзі австрійці мали ще одну можливість забити. Бущан ефектно відбив дальній удар від Мауріца К’єргора.

“Динамо” відповіло блискавичною атакою, яка завершилася ударом Олександра Караваєва. Щоправда, м’яч після дотику від Бласвіха влучив у зовнішній бік сітки воріт.

Перший тайм завершився з рахунком 1:0 на користь “Зальцбурга”. Одразу після свистка головного арбітра між гравцями обох команд виникла сутичка. В підсумку, Микола Шапаренко та Амар Дедич отримали жовту картку.

Друга половина зустрічі розпочалася з того, що “Зальцбург” отримав право пробити пенальті. Це сталося після фолу Караваєва проти Мусси Єо. На 49-й хвилині К’єргор реалізував одинадцятиметровий.

За кілька миттєвостей “Динамо” провело контратаку. Її кульмінацією став удар Ярмоленка вище воріт. Невдовзі Владислав Ванат вийшов віч-на-віч із Бласвіхом. Щоправда, його удар заблокував Каміль П’янтковські.

На 57-й хвилині “Зальцбург” вийшов в блискавичну атаку, яка завершилася неймовірний сейвом від Бущана після удару Оскара Глуха.

На 73-й хвилині “Динамо” було надзвичайно близьким до голу. Максиму Брагару не вистачило дещиці, щоб відправити м’яч у ворота після подачі Шапаренка. На 83-й хвилині м’яч влучив у штангу після удару головою від Дениса Попова.

В компенсований до другого тайму час Владислав Супряга розпочав перспективну атаку, але Шапаренку так і не вдалося вразити ворота Бласвіха.

Таким чином, “Зальцбург” втримав свою перевагу та обіграв “Динамо” з рахунком 2:0. Киянам доведеться відіграватися в матчі-відповіді, який відбудеться наступного тижня.