Головний тренер київського “Динамо” Олександр Шовковський висловився про поразку від “Зальцбурга” в матчі раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

У середу “Динамо” розпочало двоматчеве протистояння із “Зальцбургом” у рамках раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів. Перший матч, що відбувся в польському Любліні, став не надто вдалим для киян.

Попри великий тиск та немалу кількість моментів, “Динамо” пропустило першим. Раптова атака “Зальцбурга” на 29-й хвилині завершилася голом австрійської команди, який забив Доржелес Нене. Справи “Динамо” стали гіршими на самому початку другого тайму, коли у ворота віцечемпіона України було призначено пенальті. На 49-й хвилині одинадцятиметровий реалізував Мауріц К’єргор.

“Зальцбург” обіграв “Динамо” з рахунком 2:0. Таким чином, киянам доведеться відіграватися в матчі-відповіді, який відбудеться наступного тижня.

Після матчу Шовковський заявив, що рахунок на табло не відповідає тим подіям, що відбувалися на футбольному полі стадіону в Любліні.

“На мою думку, підсумковий результат не відображає перебіг подій у сьогоднішньому поєдинку. Ми мали чудові нагоди, аби забити, причому не один м’яч. Але, на жаль, нам цього сьогодні не вдалося.

Наскільки спрацювали домашні заготовки? Я не знаю, наскільки це спрацювало, та й що я можу вам сказати стосовно погоди. Були моменти, зокрема, у першому таймі ще за рахунку 0:0 були два доволі непоганих шанси, аби забити.

Також у другому таймі мали можливості. Але знову прикра помилка в тому моменті, коли в наші ворота призначили пенальті. Фол на Ярмоленку стовідсотковий, не знаю, куди дивився рефері в тому епізоді, а VAR не може його передивлятися, тому що це було не у штрафному майданчику”, – сказав Шовковський.