Колишній нападник “Динамо” та збірної України Віктор Леоненко поділився думками щодо поразки киян від австрійського “Зальцбурга” в матчі раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

У середу “Динамо” розпочало двоматчеве протистояння із “Зальцбургом” у рамках раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів. Перший матч, що відбувся в польському Любліні, став не надто вдалим для киян.

Попри великий тиск та немалу кількість моментів, “Динамо” пропустило першим. Раптова атака “Зальцбурга” на 29-й хвилині завершилася голом австрійської команди, який забив Доржелес Нене. Справи “Динамо” стали гіршими на самому початку другого тайму, коли у ворота віцечемпіона України було призначено пенальті. На 49-й хвилині одинадцятиметровий реалізував Мауріц К’єргор.

“Зальцбург” обіграв “Динамо” з рахунком 2:0. Таким чином, киянам доведеться відіграватися в матчі-відповіді, який відбудеться наступного тижня.

Напередодні Леоненко поділився враженнями від поразки підопічних Олександр Шовковського.

“У ворота “Динамо” можна було не один, а три пенальті призначати. Спочатку Михавко рукою зіграв лежачи, згодом штовхав суперника в спину. Добре, що той не впав. Якби не втримався на ногах, то, ймовірно, почули б свисток арбітра.

Шовковський незадоволений суддівством. Закономірно, але, думаю, не тим, що на Ярмоленку фол не призначили. Скоріш за все, невдоволення викликане малою кількістю жовтих карток.

Гра була дуже жорсткою. Футболістів можна було заспокоїти попередженнями. Він цього не зробив. Слабенький суддя був. Скільки разів наступали на ноги, пальці тепер чорні будуть. Не розумію, навіщо арбітрів низького рівня призначати на ключові матчі кваліфікації Ліги чемпіонів. По такій контактній грі виніс всього чотири попередження.

Звісно, “Зальцбург” – фаворит. Може пощастити, якщо Бущан тягнутиме все, що буде летіти в бік його воріт. З вибором складу на другу гру треба правильно визначитися. Везіння треба. А щоб пощастило, треба й самому напружитися, забивати треба”, – сказав Леоненко сайту “Футбол 24”.