Головний тренер “Минаю” Желько Любенович розповів, чому хотів вдруге за кілька місяців піти у відставку з команди.

Цього літа Любенович кілька разів міг піти з “Минаю”. Вперше це сталося по завершенні попереднього сезону УПЛ, за підсумками якого “Минай” вилетів з елітного дивізіону. Тоді фахівець був у кроці від того, щоб перейти до “Інгульця”. В клубі з Петрового навіть оголосили про призначення Любеновича, але невдовзі угода зірвалася.

За кілька тижнів Любенович подав у відставку знову за кілька днів до початку нового сезону Першої ліги. Тим не менш, він вивів команду на матч 1-го туру проти “Прикарпаття” (4:2), а згодом підтвердив, що залишається в “Минаї”.

Напередодні Любенович розповів, чому він хотів піти з “Минаю”.

“Ви самі знаєте, що виліт у Першу лігу став для нас першим ударом. Другий послідував, коли придумали “Турнір чотирьох”. Третій удар – розгром від “Лівого Берега” (0:3). Можна сказати, що після цього потрапили в психологічну яму. Організація в клубі залишала бажати кращого, що підштовхнуло мене подати у відставку.

Перед грою з “Прикарпаттям” відбулася зустріч із президентом клубу тет-а-тет. Потім – із іншими керівниками клубу. Ми сіли, проаналізувати ситуацію. Зрозуміли всі помилки останніх двох місяців. Їх почали виправляти, що показує результат. Усі в клубі хочуть, щоб ФК “Минай” повернувся в елітний дивізіон.

Як я вже говорив вам в інтерв’ю, “Минай” дуже сильно постраждав через пінг-понг між УПЛ і УАФ. Між мною і клубом жодних проблем не було. Я з першого дня в “Минаї” говорив про те, що організація в клубі має бути на високому рівні, якщо ми хочемо досягати результату. Тож прийняв рішення подати у відставку, тому що не хотів знижувати планку, задану за 9 місяців у команді.

Після зустрічі разом із президентом і керівниками клубу працюємо над виправленням ситуації”, – сказав Любенович сайту “Український футбол”.