Новини футболу

Леоненко прокоментував проблеми Шахтаря на початку сезону

Колишній гравець київського “Динамо” та збірної України Віктор Леоненко поділився думками щодо виступів донецького “Шахтаря” на початку сезону.

Стартовий відрізок сезону 2024/25 складається непросто для “Шахтаря”. Спочатку все виглядало досить обнадійливо для “гірників” – перемога над “Ворсклою” з рахунком 5:0 в матчі 1-го туру УПЛ.

Після цього справи для підопічних Марино Пушича пішли “гірше”. В наступному турі “Шахтар” мінімально поступився “Поліссю” з рахунком 0:1. Наступним був матч проти новачка УПЛ “Лівого Берега” – “Шахтар” здобув мінімальну перемогу з рахунком 1:0, але сама гра чинних чемпіонів України викликала занепокоєння.

На сполох вболівальники та експерти почали бити після 4-го туру, в якому “Шахтар”, маючи перевагу у два м’ячі, поступився на виїзді “Олександрії” з рахунком 3:4.

Таким чином, за підсумками чотирьох стартових турів УПЛ, “Шахтар” має лише 6 набраних очок.

Напередодні Леоненко розповів про своє бачення ситуації з кризою “Шахтаря” на старті сезону.

“Я поки що провалу не бачу. Тим більше, це початок сезону і відмазка вже є – потрібно почекати чотири тури. Особисто я буду робити висновки після матчів Ліги чемпіонів.

У грі проти “Полісся” “Шахтар” мав перемагати, але житомирська команда вистояла. “Олександрії” взагалі голи подарували. Це говорить про відсутність класу “Шахтаря”. До того ж, у “гірників” немає поки що зіграності. Як я і казав, у єврокубках на всі наші команди чекають проблеми. Зараз ще “Динамо” залишилося вилетіти від “Зальцбурга”, і про 30 мільйонів за Лігу чемпіонів можна забути. Киянам допоможе тільки одне – якщо вся команда австрійців отруїться.

Я зараз розберу голи “Олександрії”, і ви все зрозумієте. У першому голі Філіппова винен Пушич! Тут потрібно Срні зателефонувати і сказати, щоб купив граблі і подарував Пушичу. Чому? Тому що через вихід з оборони через пас “Шахтар” уже багато голів пропустив. Якщо ще один так собі привезуть, то сміятися вже будуть усі. Але Філіппов молодець, що скористався помилкою і добре виконав.

“Динамо” теж пробувало виходити з оборони через пас із “Зальцбургом”, тільки чомусь австрійці не соромилися просто вибивати. У нас же всі себе “технарями” і “зірками” призначають!

Другий гол Калюжного – Судаков і Сікан не відбирають, плюс вони стояли не там, де потрібно. Судаков спочатку побіг до кута карного майданчика, а потім не встиг до Калюжного. Сікан теж не встиг.

Калюжного вітаю з красивим голом – не всі в “дев’ятку” влучають! Гол красивий, але це теж везіння.

Третій гол – Бондар, напевно, воротарем хотів у дитинстві бути, що руками у своєму штрафному грає. Але такі пенальті не завжди дають. Ось Михавко теж грав рукою на початку матчу проти “Зальцбурга”, але там арбітр не дав пенальті. Тут усе залежить від рефері.

Четвертий гол – “Шахтар” побіг відіграватися всією командою і припустився грубої помилки. Я такого ще не бачив – щоб нікого не було в центрі! Це знову-таки свідчить про відсутність зіграності та класу у гравців “Шахтаря”, тому вони й мучяться. Я ще розумію, коли на 90+ хвилині всі біжать уперед разом із воротарем, але не на 56-й!” – сказав Леоненко сайту Sport-express.ua.

antonio

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва «Динамо» провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

5 години ago

Стадіон “Альянц Арена” змінить свою назву на честь легенди німецького футболу

Домашній стадіон “Баварії” незабаром змінить свою назву. «Альянс Арена носитиме ім'я легендарного німецького футболіста. У…

7 години ago

Лунін може замінити Ноєра в Баварії

Воротар збірної України та мадридського "Реала" Андрій Лунін перебуває у сфері інтересів мюнхенської "Баварії". Про…

8 години ago

Гвардіола прокоментував нічию Ман Сіті з Інтером у Лізі чемпіонів

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола поділився думками щодо матчу основного етапу Ліги чемпіонів проти…

8 години ago

Провідні клуби АПЛ цікавляться Циганковим

Вінгер "Жирони" та національної збірної України Віктор Циганков потрапив у сферу інтересів кількох клубів англійської…

9 години ago

Воробей розкритикував Шахтар після нічиєї з Болоньєю

Колишній нападник донецького "Шахтаря" Андрій Воробей оцінив гру "гірників" у матчі основного етапу Ліги чемпіонів…

9 години ago