Лівий вінгер туринського “Ювентуса” та національної збірної Італії Федеріко К’єза не зможе перейти до “Барселони”.

Про це повідомляє видання Marca. За інформацією джерела, трансфер К’єзи до “Барселони” не відбудеться через тривалі проблеми іспанського клубу з фінансовим fair play. Стверджується, що клуб не зміг створити достатньо місця в зарплатній відомості, як це вдалося зробити у випадку реєстрації Дані Ольмо.

“Барселона” могла підписати К’єзу за 12 млн євро та витрати на зарплату, що дозволило б клубу не порушувати фінансові правила. Тим не менш, у “Барселоні” таких грошей не знайшли.

Зазначається, що попри невдачу з трансфером К’єзи в “Барселони” є гравці, які можуть зіграти на лівому фланзі атаки. Це Рафінья, Ферран Торрес та Ансу Фаті. Також називається кандидатура Пау Віктора.

Федеріко К’єза перейшов до “Ювентуса” з “Фіорентини” – спочатку на правах оренди в 2020 році, а згодом повноцінно влітку 2022 року за 44,6 млн євро. У футболці “Ювентуса” К’єза зіграв 131 матч, в якому відзначився 32 голами та 23 асистами. Разом із “Ювентусом” він двічі виграв Кубок Італії та одного разу Суперкубок Італії. Також у складі збірної Італії К’єза став чемпіоном Європи в 2021 році.

В сезоні 2023/24 К’єза зіграв 37 матчів, в яких відзначився 10 голами та 3 результативними передачами.

За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Федеріко К’єзи становить 35 млн євро.