Головний тренер київського “Динамо” Олександр Шовковський поділився думками щодо прийдешнього матчу-відповіді проти “Зальцбурга” в рамках раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

У вівторок на “Динамо” чекає другий матч протистояння раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів проти “Зальцбурга”. Гра розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Підопічні Олександра Шовковського загнали себе в незручне становище в першому матчі тиждень тому. Кияни створили чимало гольових моментів, але вразити ворота суперників їм так і не вдалося. Тим часом, “Зальцбург” використав свої шанси та здобув перемогу з рахунком 2:0.

Таким чином, на виїзді “Динамо” доведеться відіграватися, щоб зберегти шанси на вихід до основного етапу Ліги чемпіонів.

Напередодні Шовковський розповів, чи готова команда до другого матчу проти “Зальцбурга”.

“Насамперед, хотів би приєднатися до слів, які щойно сказав Володимир Бражко: зранку ми усі були знервовані через масований обстріл в Україні. Те, що відбувається у нас в країні протягом останніх десяти років та двох з половиною років повномасштабного вторгнення росії, накладає відбиток на усі наші думки та почуття. Ми не відокремлюємо себе від України та нашого народу, хоча і перебуваємо за кордоном. Це дуже непросто, і дай боже, щоб більше ніхто і ніколи подібного не відчував.

Також хочу висловити безмежну подяку нашим захисникам і захисницям за їхню роботу, за те, що дають нам можливість грати у футбол та дарувати вкрай необхідні позитивні емоції. Це непросто, але ми чудово розуміємо, що їм набагато складніше.

Ми проаналізували на холодну голову результат першого матчу, зробили певні висновки та прагнутимемо робити усе від нас залежне, щоб вирішити завдання, яке перед нами стоїть.

Чи готова команда показати свій максимум та перевершити суперника в бажанні досягти перемоги? Якщо бути відвертим, це найкраще, що у нас виходить. Ми сподіваємося показати, що за будь-яких обставин, за будь-якої ситуації, що б не відбувалося навколо, ми завжди будемо іти до кінця та прагнутимемо зробити якнайкраще те, що ми вміємо.

Яким би складним не було становище, ми, українці, ніколи не будемо здаватися. Думаю, цей посил важливий для всіх. Так було, коли наші спортсмени виступали на Олімпійських Іграх, і, сподіваюся, так буде всюди й завжди”, – сказав Шовковський.