Зірковий португальський футболіст Кріштіану Роналду отримає особливу нагороду від УЄФА.

Про це напередодні повідомили представники організації. 39-річний Роналду отримає нагороду від президента УЄФА Александера Чеферіна. Вручення відбудеться під час церемонії жеребкування основного етапу Ліги чемпіонів, який відбудеться цього тижня в Монако.

Роналду отримає відзнаку за свій внесок в історію Ліги чемпіонів як найкращий бомбардир турніру.

“Кріштіану Роналду – одна з найяскравіших зірок у сузір’ї Ліги чемпіонів УЄФА. Його видатні гольові досягнення у змаганнях, схоже, витримають випробування часом, ставлячи перед майбутніми поколіннями неабиякий виклик, який їм доведеться перевершити.

Його постійна досконалість на найвищому рівні є свідченням його невпинного прагнення до командних та індивідуальних нагород. Понад два десятиліття він постійно розвивається і вдосконалює свою гру, зберігаючи юнацьку пристрасть до забивання та святкування голів.

Його професіоналізм, працелюбність, відданість справі та вміння блищати на найбільшій сцені – це якості, які повинні прагнути наслідувати футболісти в усьому світі”, – заявив Чеферін.

Нагадаємо, що Роналду тримає за собою одразу кілька рекордів Ліги чемпіонів: найбільше забитих голів загалом (140 голів у 183 матчах), найбільше забитих голів за один розіграш турніру (17 голів) та найбільша кількість “золотих бутс”.