Легендарний польський воротар Войцех Щенсний прийняв рішення про завершення професійної кар’єри.

Про своє рішення 34-річний голкіпер оголосив у своїх соцмережах. Щенсний після завершення співпраці з туринським “Ювентусом” завершив свою кар’єру.

“У червні 2006 року я покинув Варшаву, своє рідне місто, щоб приєднатися до “Арсеналу” з однією мрією — заробляти на життя футболом. Я не знав, що це буде початком подорожі довжиною в життя. Я не знав, що гратиму за найбільші клуби світу і 84 рази представлятиму свою країну. Я не знав, що не лише зароблятиму на життя грою, але й вона стане всім моїм життям.

Я не просто здійснив свою мрію, я потрапив туди, куди моя уява навіть не наважувалася завести мене. Я грав у гру на найвищому рівні з найкращими гравцями в історії, ніколи не відчуваючи себе неповноцінним. Я знайшов друзів на все життя, створив незабутні спогади та зустрів людей, які неймовірно вплинули на моє життя. Усім, що я маю, і всім, ким я є, я завдячую прекрасній грі у футбол…

Але я також віддав грі все, що мав. Я віддав грі 18 років свого життя, щодня, без жодних виправдань. Сьогодні, попри те, що моє тіло все ще готове до випробувань, моє серце вже не там. Я відчуваю, що саме зараз настав час приділити всю свою увагу родині — моїй дивовижній дружині Марині та нашим двом прекрасним дітям Ліаму і Ноелії.

Тому я вирішив піти з професійного футболу. Кінець шляху — це час для роздумів і вдячності. Є багато людей, яким я хотів би подякувати на цьому місці, але я спробую зробити це особисто з кожним з них. Але вам, шанувальникам, я повинен особливо подякувати за те, що ви пройшли цей шлях разом зі мною. За підтримку і критику, за любов і ненависть, за те, що ви є найкрасивішою і найромантичнішою частиною футболу. Без вас все це не мало б жодного сенсу! Дякую вам!

Кожна історія має кінець, але в житті кожен кінець — це новий початок. Що принесе мені цей новий шлях, покаже час. Але якщо останні 18 років мене чогось і навчили, так це того, що немає нічого неможливого, і повірте мені, я буду мріяти про велике!” – написав Щенсний.

За свою кар’єру Войцех Щенсний встиг зіграти за “Брентфорд”, “Арсенал”, “Рому” та “Ювентус”. Він провів 548 матчів, у яких пропустив 559 матчів. У 210 іграх він відстояв “на нуль”. Також він зіграв 84 матчі в складі збірної Польщі.

В доробку Войцеха Щенсного 3 титули чемпіона Італії, 3 Кубка Італії, 2 Суперкубка Італії, 2 Кубка Англії та Суперкубок Англії.