Новини футболу

Польський воротар Щенсний оголосив про завершення кар’єри

Легендарний польський воротар Войцех Щенсний прийняв рішення про завершення професійної кар’єри.

Про своє рішення 34-річний голкіпер оголосив у своїх соцмережах. Щенсний після завершення співпраці з туринським “Ювентусом” завершив свою кар’єру.

“У червні 2006 року я покинув Варшаву, своє рідне місто, щоб приєднатися до “Арсеналу” з однією мрією — заробляти на життя футболом. Я не знав, що це буде початком подорожі довжиною в життя. Я не знав, що гратиму за найбільші клуби світу і 84 рази представлятиму свою країну. Я не знав, що не лише зароблятиму на життя грою, але й вона стане всім моїм життям.

Я не просто здійснив свою мрію, я потрапив туди, куди моя уява навіть не наважувалася завести мене. Я грав у гру на найвищому рівні з найкращими гравцями в історії, ніколи не відчуваючи себе неповноцінним. Я знайшов друзів на все життя, створив незабутні спогади та зустрів людей, які неймовірно вплинули на моє життя. Усім, що я маю, і всім, ким я є, я завдячую прекрасній грі у футбол…

Але я також віддав грі все, що мав. Я віддав грі 18 років свого життя, щодня, без жодних виправдань. Сьогодні, попри те, що моє тіло все ще готове до випробувань, моє серце вже не там. Я відчуваю, що саме зараз настав час приділити всю свою увагу родині — моїй дивовижній дружині Марині та нашим двом прекрасним дітям Ліаму і Ноелії.

Тому я вирішив піти з професійного футболу. Кінець шляху — це час для роздумів і вдячності. Є багато людей, яким я хотів би подякувати на цьому місці, але я спробую зробити це особисто з кожним з них. Але вам, шанувальникам, я повинен особливо подякувати за те, що ви пройшли цей шлях разом зі мною. За підтримку і критику, за любов і ненависть, за те, що ви є найкрасивішою і найромантичнішою частиною футболу. Без вас все це не мало б жодного сенсу! Дякую вам!

Кожна історія має кінець, але в житті кожен кінець — це новий початок. Що принесе мені цей новий шлях, покаже час. Але якщо останні 18 років мене чогось і навчили, так це того, що немає нічого неможливого, і повірте мені, я буду мріяти про велике!” – написав Щенсний.

За свою кар’єру Войцех Щенсний встиг зіграти за “Брентфорд”, “Арсенал”, “Рому” та “Ювентус”. Він провів 548 матчів, у яких пропустив 559 матчів. У 210 іграх він відстояв “на нуль”. Також він зіграв 84 матчі в складі збірної Польщі.

В доробку Войцеха Щенсного 3 титули чемпіона Італії, 3 Кубка Італії, 2 Суперкубка Італії, 2 Кубка Англії та Суперкубок Англії.

 

antonio

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва «Динамо» провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

7 години ago

Стадіон “Альянц Арена” змінить свою назву на честь легенди німецького футболу

Домашній стадіон “Баварії” незабаром змінить свою назву. «Альянс Арена носитиме ім'я легендарного німецького футболіста. У…

9 години ago

Лунін може замінити Ноєра в Баварії

Воротар збірної України та мадридського "Реала" Андрій Лунін перебуває у сфері інтересів мюнхенської "Баварії". Про…

10 години ago

Гвардіола прокоментував нічию Ман Сіті з Інтером у Лізі чемпіонів

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола поділився думками щодо матчу основного етапу Ліги чемпіонів проти…

10 години ago

Провідні клуби АПЛ цікавляться Циганковим

Вінгер "Жирони" та національної збірної України Віктор Циганков потрапив у сферу інтересів кількох клубів англійської…

11 години ago

Воробей розкритикував Шахтар після нічиєї з Болоньєю

Колишній нападник донецького "Шахтаря" Андрій Воробей оцінив гру "гірників" у матчі основного етапу Ліги чемпіонів…

11 години ago