Київське “Динамо” поступилося “Зальцбургу” у двоматчевому протистоянні раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

У вівторок “Динамо” провело матч-відповідь раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів проти “Зальцбурга”. Кияни програли першу гру з рахунком 0:2, а тому їм доводилося відіграватися, щоб зберегти шанси на вихід до основного етапу Ліги чемпіонів.

Підопічні Олександра Шовковського активно розпочали гру та почали атакувати ворота суперників уже з перших хвилин зустрічі. Тим не менш, футболісти “Зальцбурга” відповідали своїми виходами в атаку.

На 10-й хвилині Владислав Ванат зробив простріл у кількох метрах від воріт Яніса Бласвіха, але ніхто не зміг на нього відповісти. Атака “біло-синіх” продовжилася та невдовзі добігла кінця після удару Олександра Піхальонка повз воріт.

Попри великий пресинг киян, рахунок у матчі відкрив “Зальцбург”. Атака господарів на 12-й хвилині завершилася взяттям воріт від Адама Дагіма.

Після голу Дагіма гравці “Зальцбурга” активізували свої зусилля Амар Дедич та Оскар Глух мали шанси подвоїти перевагу своєї команди, але не змогли вразити ворота Георгія Бущана.

Після шквалу атак “Зальцбурга” “Динамо” вдалося відзначитися забитим голом. На 29-й хвилині рахунок у матчі зрівняв Ванат.

На 36-й хвилині Владислав Кабаєв зробив неймовірний забіг із власного штрафного майданчика до чужого. Він збирався завдати удар по воротах Бласвіха, але м’яч із ноги в останній момент зняв Мадс Біструп.

Наприкінці першого тайму “Динамо” провело ще кілька атак, але вони голом не завершилися. На перерву команди пішли за нічиєї 1:1.

Друга половина зустрічі розпочиналася більш спокійно з боку обох команд. На 54-й хвилині Ванат несподівано опинився на ударній позиції всередині штрафного майданчика “Зальцбурга”, але пробив вище воріт.

Невдовзі після однієї з атак “Зальцбурга” Бущан не зміг зафіксувати м’яч, чим дав змогу Глуху вдарити по напівпорожніх воротах. Тим не менш, голкіперу “Динамо” вдалося заблокувати м’яч.

На 67-й хвилині гравці “Динамо” перехопили м’яч поблизу штрафного майданчика “Зальцбурга”. Володимир Бражко отримав м’яч і завдав небезпечного удару, але той був вище воріт.

На 81-й хвилині “Динамо” провело комбінацію, яка завершилася ударом із близької дистанції від Миколи Шапаренка. Щоправда, він пройшов повз ворота “Зальцбурга”.

Фінальний свисток головного арбітра зафіксував рахунок 1:1 у цьому матчі. “Зальцбург” виграв протистояння із загальним рахунком 3:1 та вийшов до основного раунду Ліги чемпіонів. “Динамо” продовжить свій єврокубковий шлях у сезоні 2024/25 в основному етапі Ліги Європи.