Англійський “Ліверпуль” проявляє інтерес до вінгера туринського “Ювентуса” та національної збірної Італії Федеріко К’єзи.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив інсайдер Ніколо Скіра. За його інформацією, “Ліверпуль” уже зробив К’єзі пропозицію стосовно трансферу.

Зазначається, що мерсисайдці запропонували італійському вінгеру контракт до 2028 року. Якщо К’єза погодиться на перехід, він щороку зароблятиме в “Ліверпулі” 5 млн євро.

Також стверджується, що в “Ювентусі” відкриті до можливості продажу К’єзи. Італійський гранд розраховує отримати за одного зі своїх лідерів 15 млн євро.

Раніше К’єза також перебував у сфері інтересів “Барселони”. Щоправда, трансфер не вдасться здійснити через проблеми каталонців із зарплатною відомістю.

Федеріко К’єза перейшов до “Ювентуса” з “Фіорентини” – спочатку на правах оренди в 2020 році, а згодом повноцінно влітку 2022 року за 44,6 млн євро. У футболці “Ювентуса” К’єза зіграв 131 матч, в якому відзначився 32 голами та 23 асистами. Разом із “Ювентусом” він двічі виграв Кубок Італії та одного разу Суперкубок Італії. Також у складі збірної Італії К’єза став чемпіоном Європи в 2021 році.

В сезоні 2023/24 К’єза зіграв 37 матчів, в яких відзначився 10 голами та 3 результативними передачами.

За даними порталу Transfermarkt, трансферна вартість Федеріко К’єзи становить 35 млн євро.