GDANSK 12.08.2024
SPORT PILKA NOZNA PKO EKSTRAKLASA SEZON 2024/25 LECHIA GDANSK UMOWA — POLISH FOOTBALL TOP LEAGUE SEASON 2024 – 2025 LECHIA GDANSK CONTRACT —
NZ ANTON CARENKO TSARENKO ,
FOT. GRZEGORZ RADTKE / 058sport.pl

Український півзахисник Антон Царенко розповів, чому вирішив перейти до польської “Лехії” на правах оренди.

Кілька тижнів тому стало відомо про те, що півзахисник київського “Динамо” Антон Царенко продовжить свою кар’єру в складі ґданської “Лехії”, яка виступає в польській Екстраклясі. Царенко перебуватиме в оренді в “Лехії” до кінця сезону 2024/25.

Наразі невідомо, чи матиме “Лехія” можливість викупити контракт 20-річного хавбека.

Напередодні Царенко пояснив, чому погодився на пропозицію перейти до представника польського чемпіонату.

“Я приїхав до “Лехії” одразу після закінчення літніх зборів із “Динамо”. Команда мене дуже добре прийняла, а Гданськ – гарне місто. Я дуже радий, що приєднався до клубу з такою історією. У нас спільні цілі і і ми разом боремося за них.

Коли я переходив до “Лехії”, я знав, що в команді вже є українські легіонери – з деякими я був знайомий. Звісно, їхня присутність у роздягальні та на полі додає впевненості й дає змогу легше знаходити спільну мову одне з одним.

І в “Динамо”, і в “Лехії”, як і в усіх інших командах є свої плюси та мінуси. Перш за все, я прийшов сюди за ігровою практикою – у моєму віці потрібно грати. Сподіваюся, що я допоможу “Лехії”, а “Лехія” допоможе мені, і ми разом закріпимо позицію в чемпіонаті Польщі.

Зараз у “Лехії” турнірна ситуація складна, але, я вважаю, що у цієї команди є все, щоб боротися за високі місця в таблиці.

Я розумію, що я гравець невисокого зросту. Однак у мене є свої сильні сторони, і я знаю, на що розраховувати і як боротися з більш фізично сильними гравцями”, – цитує Царенка Tribuna.com із посиланням на пресслужбу “Лехії”.