Головний тренер донецького “Шахтаря” Марино Пушич розповів, якими є завдання команди під час основного етапу Ліги чемпіонів.

Уже за кілька тижнів “Шахтар” розпочне свої виступи в основній стадії Ліги чемпіонів. У сезоні 2024/25 Ліга чемпіонів буде проводитися за швейцарською системою. Всі 36 команд зіграють по 8 матчів та перебуватимуть в одній турнірній таблиці.

Команди, які за підсумками основного етапу Ліги чемпіонів посядуть місця з 1-го по 8-е, напряму вийдуть до 1/8 фіналу. Тим часом, команди, які будуть на позиціях із 9-ї по 24-у, зіграють у плей-оф за право виходу до 1/8 фіналу турніру.

За даними УЄФА, для виходу в плей-оф командам необхідно набрати приблизно 7,6 очок у матчах основного етапу.

Тим не менш, Пушич заявив, що “Шахтар” налаштований здобувати максимальну кількість очок у кожному матчі.

“Мені б не хотілося розкидатися такими заявами наперед. Як я і казав, футбол – це дуже непередбачувана гра. Минулого сезону нам вдалося заробити дев’ять очок, що я вважаю неймовірним досягненням. Як я чув раніше, якщо ви здобуваєте більше вісьмох балів, то з великою часткою вірогідності пройдете до наступного раунду, але, як я наголосив, це найвищий рівень змагань, дуже непередбачуваний, тому неможливо заздалегідь сказати, скільки очок ви маєте здобути, аби пройти далі.

Наша мета – здобувати перемогу за перемогою в кожному матчі. І єдине, що я можу пообіцяти вам – це настрій, бажання та налаштованість щоразу на максимум, на три очки. Це наш стиль, наше ставлення та наша філософія гри”, – сказав Пушич.