Нападник луганської “Зорі” Пилип Будківський дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками матчу 5-го туру УПЛ проти київської “Оболоні” (2:0.)

– Ваше повернення до “Зорі” стало несподіванкою для багатьох, оскільки Вас сватали до “Лівого Берега”. Розкажіть, як відбувся процес вашого переходу до “Зорі”.

– Було багато спілкувань. Був і “Лівий Берег”, і “Металіст” із Першої ліги (ймовірно, йдеться про “Металіст 1925” – прим.), й “ЛНЗ”. Був ще варіант із “Зорею”.

В цьому клубі в мене було в карʼєрі багато гарних емоцій. Ми поспілкувалися з родиною, що краще буде, щоб я пішов сюди. І до дому ближче в принципі, і команда мені як рідна.

– Рішення дати Вам капітанську пов’язку стало для Вас несподіванкою чи Ви очікували на це?

– Ми з головним тренером (Младеном Бартуловичем – прим.) спілкувалися за 2-3 дні, й він сказав мені, що дасть капітанську повʼязку. Я сказав, що треба спілкуватися з хлопцями.

Він каже, що я найзріліший в команді. Тим паче, я тут був раніше. Я кажу: “Ну добре, я готовий”. Все склалося добре сьогодні. Будемо працювати далі, щоб ми тільки перемагали.

– “Оболонь” відома своєю жорсткістю та непоступливістю. В першому таймі вони створювали моменти та багато пресингували. Наскільки важко грати проти такого суперника, ще й у таку спеку?

– Всі знають, що ця команда дуже непоступлива. В них боротьба на першому плані. Якщо вони виграють боротьбу, вони виграють і матч.

Сьогодні ми грали до останнього. Нам трохи пощастило з першим голом – з їхньої помилки ми забили. Потім вже трохи легше стало. Їм треба було відіграватися, а нам треба було забити другий мʼяч. Ми забили його, потім уже вилучення. Ми задоволені і перемогли за грою.

– Забитий гол у ворота “Оболоні” надовго запам’ятається?

– Для нападника кожен гол важливий. Був ще момент, але треба реалізовувати такі моменти, бо це стовідсотковий момент. Буду працювати, щоб у наступній грі ще забивати.

Антон Греськів для EuroFootball.com.ua.